To IVI σύστημα infotainment της LG στην Mercedes EQS (+video)

15 Φεβρουαρίου 2022

Το προηγμένο σύστημα IVI διαθέτει οθόνη αφής «Pillar to Pillar» (από κολώνα σε κολώνα) για απρόσκοπτη, διαισθητική εμπειρία χρήστη.

Το In-Vehicle Infotainment σύστημα της LG ενσωματώνεται σε νέο πολυτελές ηλεκτρικό sedan της Mercedes.

Εκτός από το νεωτεριστικό σχήμα και την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, είναι και το νέο, σύστημα In-Vehicle Infotainment (IVI) της LG Electronics (LG), που αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό στην EQS sedan της Mercedes-Benz. Το ξεχωριστό στο νέο αυτό σύστημα είναι η «Pillar to Pillar» (P2P) οθόνη του, που ενσωματώνεται στην MBUX Hyperscreen, η οποία εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό.

Με μοναδικό concept για τον εσωτερικό χώρο και ένα επαναστατικό σύστημα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής (human-machine interface) που διαθέτει, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα πολυτελείας της Mercedes-Benz AG αναδεικνύει τις φουτουριστικές τάσεις στον σχεδιασμό ηλεκτρικών οχημάτων και αποκαλύπτει ένα συναρπαστικό όραμα για τον μέλλον της αυτοκίνησης.

Η HyperscreenMBUX παρουσιάστηκε από τη Mercedes στην CES το 2021 και αποτελείται από τρεις οθόνες, μία οθόνη  LCD – την ICD (Instrument Cluster Display) –  και δύο OLED – την CID (Central Information Display) και την CDD (Co-Driver Display)- τοποθετημένες κάτω από ένα περίβλημα από ενισχυμένο γυαλί, ώστε να δημιουργούν την αίσθηση μιας  ενιαίας, συνεχόμενης οθόνης.

Η χρήση πλαστικών OLED (P-OLED) προηγμένης τεχνολογίας, επιτρέπει στο infotainment σύστημα της Mercedes-Benz EQS, να παρέχει καθαρές, ευκρινείς εικόνες και κείμενο, ενώ το λεπτό πλαίσιο χωρίς πλήκτρα, προσφέρει στους επιβάτες ένα διαισθητικό interface με εκλεπτυσμένη τεχνολογία αφής για εύκολη εμπειρία χρήσης, με την οποία ο χρήστης μπορεί να εξοικειωθεί πολύ εύκολα.

Το σύστημα IVI της LG σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες της Mercedes, με κυρτό και πανοραμικό σχεδιασμό, που ταιριάζει στο sedan όχημα. Το Production Engineering Research Institute της LG, γνωστό για την τεχνογνωσία του σε θέματα εξοπλισμού και εξαρτημάτων, καθώς και σε ζητήματα προηγμένων τεχνικών παραγωγής, ανέπτυξε τις 3 θεμελιώδεις τεχνολογίες, που εφαρμόστηκαν στην οθόνη, το Curved Glass Forming, το Surface Treatment και το Curved Display Bonding.

Σε στενή συνεργασία, οι μηχανικοί της LG και της Mercedes, αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα των οθονών για οχήματα, όπως πίνακες οργάνων, ταμπλό και συστήματα πλοήγησης, παρέχοντας στους οδηγούς και τους επιβάτες μεγαλύτερη ευκολία και έλεγχο της οδικής τους εμπειρίας.

Το σύστημα IVI στην Mercedes EQS ανεβάζει τον πήχη, όχι μόνο όσον αφορά στην ευκολία χρήσης του, αλλά και στον παράγοντα της ασφάλειας, αφού διαθέτει νέες τεχνολογίες με αποδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτούμενες προδιαγραφές για μετωπικές και λοιπές συγκρούσεις.

«Είναι τιμή και προνόμιο να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με έναν τόσο αξιόπιστο συνεργάτη όπως η Mercedes», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της εταιρείας LG Vehicle component Solutions CompanyΩς συνεργάτης καινοτομίας στον τομέα του future mobility, η εταιρεία LG Electronics Vehicle component Solutions (VS), συνεργάζεται με παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Mercedes, με στόχο να γίνει ένας κορυφαίος πάροχος λύσεων συνδεσιμότητας, infotainment και ADAS, που θα προσφέρει μια διαφοροποιημένη εμπειρία στους επιβάτες.

ΠΗΓΗ:https://www.newsauto.gr/news/to-ivi-sistima-infotainment-tis-lg-stin-mercedes-eqs-video/


[There are no radio stations in the database]