Σταμούλης για διεκδικήσεις απο Κτηματολόγιο: “Τραγελαφικές καταστάσεις – Ζητούνται συμβόλαια προ 150 ετών απο τους κατοίκους”

15 Φεβρουαρίου 2022

Στην εκπομπή “Εδώ στα Δυτικά” με τον Αναστάση Ατζάμπο, μίλησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης όπου συζητήθηκε το θέμα που αφορά τις διεκδικήσεις του Κτηματολογίου, στο planetwebradio.gr.

“Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και πολύπλοκο θέμα που ξέσπασε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλους μας, οτι το Δημόσιο μέσω του Κτηματολογίου διεκδικεί τις περιουσίες πλέον των 500 κατοίκων” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μεγαρέων.

“Μετά από εκατοντάδες χρόνια “θυμήθηκαν” πως υπάρχουν αρκετά ενοικιαστήρια και όχι διωκτικά οικόπεδα. Συγκεκριμένα, το δημόσιο πήγε στο Δήμο Μεγαρέων για να δηλώσουν παρουσίες σε οικίες, επιχειρήσεις, μοναστήρια ακόμη και σε αγροτική γη και σε οικίσματα όπου ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, αποφάσισε πως πρέπει να τα πάρουν ως ιδιοκτησία του κράτους.”

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μετά από κινήσεις και δράσεις ο δήμος έχει ενημερώσει τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι και να κάνουν τις σωστές ενστάσεις ώστε να μην κατασχεθεί το σπίτι τους ή η επιχείρηση τους.

Τέλος όσον αφορά το θέμα του φυσικού αερίου είπε πως “είναι ένα μεγάλο σοβαρό ζήτημα που έχει συζητηθεί πολύ. Ο δήμος Μεγαρέων είναι ένας δήμος που θα έπρεπε να έχει φυσικό αερίο και μάλιστα “τζάμπα” λόγω των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην περιοχή. Ελπίζω πως όλο αυτό θα ολοκληρωθεί για να έρθει και να αποκτήσουμε φυσικό αέριο στην περιοχή μας” δήλωσε ο κ. Σταμούλης.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:


[There are no radio stations in the database]