Τ. Θεοδωρικάκος: Επίκειται η σύλληψη ενός ακόμη για τη δολοφονία του 19χρονου

11 Φεβρουαρίου 2022

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα”. Μιλώντας στον Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, ο υπουργός αναφέρθηκε στις συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στις έρευνες της Αστυνομία για τον εντοπισμό ενός ακόμη υπόπτου, στο μήνυμα που στέλνουν οι γονείς τους αδικοχαμένου φοιτητή και στον τρόπο αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.     

Για τις συλλήψεις και τις έρευνες 

“Είχαμε πει από την πρώτη ημέρα ότι είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και για το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη. 

Αυτό πράττει η Ελληνική Αστυνομία με πολύ συστηματικό τρόπο, χθες παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Διαβάζω και για κάποιον μεγάλο που διαφεύγει τη σύλληψη. 

Αυτό που θέλω να σας πω είναι, για την Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει “μικρός και μεγάλος” και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί  και θα οδηγηθεί στη ελληνική δικαιοσύνη”.

Ισχυρό το μήνυμα από τους γονείς του Άλκη

“Αυτό το ανείπωτο δράμα για τους γονείς του Άλκη, αυτό το σοκ για ολόκληρη την Ελλάδα, πιστεύω ότι πρέπει να μας οδηγήσει σε μια ευρύτερη αφύπνιση. Γιατί έφερε ξανά στην επιφάνεια και ανέδειξε σπουδαίες αξίες όπως είναι η αγάπη, η οικογένεια, η συγχώρεση, η ενότητα. 

Πιστεύω ότι ιδιαίτερα οι γονείς του Άλκη, έχουν διδάξει αυτές τις αξίες σε όλους μας. Σε όλους εμάς που είμαστε γονείς και στο πρόσωπο αυτού του παιδιού είδαμε τον κίνδυνο να ήταν ένα δικό μας παιδί. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να πάψουμε να βρίσκουμε τέτοιους ανόητους λόγους για αφαιρούμε ζωές”. 

ΠΗΓΗ: https://www.skai.gr/news/greece/theodorikakos-pithano-na-empleketai-ki-allo-prosopo-sti-dolofonia-tou-alki


[There are no radio stations in the database]