Νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών η Μελίνα Τραυλού

10 Φεβρουαρίου 2022

Λευκός καπνός για την θέση του Προέδρου της Ένωσης, Ελλήνων Εφοπλιστών. Η κ. Μελίνα Τραυλού, μέχρι πρόσφατα γραμματέας της ΕΕΕ, θεωρείται μια εξαιρετικά επιτυχημένη και δραστήρια επιχειρηματίας, και πλέον είναι η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

Η κ. Τραυλού αναδείχθηκε πρώτη σε αριθμό ψήφων μεταξύ 42 υποψηφίων στις αρχαιρεσίες της Ενωσης που έλαβαν χώρα χθες, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του αντιπροσωπευτικού φορέα της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας.

 Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1974 που το το εκλεκτορικό σώμα της ΕΕΕ  χρειάστηκε να ψηφίσει για την θέση του προέδρου, αφού συνήθως ο τελικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν ένας.

Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των 100 και πλέον ετών της Ένωσης και διαδέχεται τον απερχόμενο και επί τέσσερις συνεχόμενες θητείες πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βενιάμη.

Η κ. Τραυλού είναι επί σχεδόν δύο δεκαετίες επικεφαλής της ναυτιλιακής Neptune Lines, που ίδρυσε ο πατέρας της, Νίκος Τραυλός, το 1973 και ελέγχει και διαχειρίζεται μεικτό στόλο οχηματαγωγών αλλά και φορτηγών μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην. Η εταιρεία της ακολουθεί σύγχρονα πρότυπα διοίκησης και εφαρμόζει πρωτοποριακές τακτικές σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, με διεθνή αναγνώριση.

Γνωρίζει τα εθνικά θέματα, αφού είναι επί σειρά ετών μέλος στα προεδρία της ΕΕΕ και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας όπως όμως και τα ευρωπαϊκά θέματα, με παρουσία στην ECSA και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


[There are no radio stations in the database]