Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για Logistics City: “Αν είχαμε τον χώρο, θα ήταν ευχής έργον να γίνει το project στον Δήμο μας”

10 Φεβρουαρίου 2022

Στον planetwebradio.gr και την εκπομπή “Εδώ στα Δυτικά” με τον Αναστάση Ατζάμπο, μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, για την αποχώρηση των μεταφορικών εταιρειών από τον Δήμο του και την μετεγκατάσταση τους στον Δήμο Φυλής.

O δήμαρχος Νίκαιας -Αγ. Ιωάννη Ρέντη εξήγησε οτι εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές ένα τέτοιο έργο ειναι έργο ανάπτυξης.

“Ο λόγος που το έργο αυτό φεύγει από τον δήμο είναι ότι δεν υπάρχουν οι σωστές υποδομές. Συγκεκριμένα δεν μπορεί κάνεις να κυκλοφορήσει με το αμάξι ελεύθερα και με ασφάλεια στις περιοχές αυτές.”

Ο κ. Ιωακειμίδης αναφέρθηκε πως ένα έργο σαν αυτό χρειάζεται αρκετή έκταση γης, κάτι που στον Δήμο Νίκαιας δεν υπάρχει, σε αντίθεση με τον δήμο Φυλής.

“Αν μπορούσα να είχα ένα τέτοιο χώρο 500 στρεμμάτων, θα ήταν ευχής έργον να παραμείνει εντός του Δήμου μας ένα τόσο μεγάλο project”.

“Πιστεύω οτι με τον τρόπο που πάει να γίνει ναι θα ειναι ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης για την περιοχή, όπου θα αποτελέσει ανάπτυξη στην οικονομία του Δήμου Φυλής”, ενώ για το θέμα του κυκλοφοριακού κομφούζιου είπε πως “θα υπάρχει εύκολη μετακίνηση από και προς το λιμάνι του Πειραιά, στην Βόρεια Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Εθνική οδό άρα μπορεί να γίνει καθώς δεν θα φρακάρουν τα φορτηγά στα μικρά στενά.”

Στην ερώτηση αν υπάρχουν οικονομικές απολαβές προς τον Δήμο, ο δήμαρχος απάντησε πως “όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Νίκαιας δεν είχε καμία απολαβή από τι επιχειρήσεις καθώς δεν ήταν ιδιοκτησία του” ενώ στην ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του project είπε “πιστεύω, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα, χωρίς καθυστερήσεις.”

Αξίζει να σημειωθεί οτι η ωρίμανση του διαγωνισμού θα τρέξει μέσα στο 2022 και θα υλοποιηθεί με το μοντέλο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με στόχος μέσα στο 2023 να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Ο προϋπολογισμός του έργου μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 500 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη προσελκύσει διεθνή και εγχώριο ενδιαφέρον.

Οι εταιρείες logistics μέσω ενός κουπονιού θα πριμοδοτηθούν για να μεταφερθούν στο νέο χώρο που θα κατασκευαστεί και θα έχει κτίρια για την εγκατάσταση των εταιρειών, ξενοδοχείο, εστιατόρια και τράπεζες, δημιουργώντας μία μικρή πόλη με κτίρια που μπορούν να φτάσουν τις 380.000 τετραγωνικά μέτρα για την εξυπηρέτηση των μεταφορέων.

Προκειμένου να υπάρχει άμεση πρόσβαση και από το λιμάνι του Πειραιά, έχει ζητηθεί η ολοκλήρωση της Περιφερειακής Αιγάλεω μέσω της Λεωφόρου Σχιστού με ένα τούνελ, παρακάμπτοντας ουσιαστικά όλη την κίνηση από τον Πειραιά μέσω της Εθνικής

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Δημάρχου Νίκαιας -Αγ. Ιωάννη Ρέντη εδώ:


[There are no radio stations in the database]