Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια με τριετή αναστολή για το revenge porn

9 Φεβρουαρίου 2022

Και πρόστιμο 10.000 ευρώ

Ο πρώην παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη με τριετή αναστολή, για την υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας σε βάρος της πρώην συντρόφου του. 

Toυ επιβλήθηκε επίσης 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Η δίκη έγινε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών και με απόντα τον κατηγορούμενο, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιωτόπουλος διώχθηκε για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μετά από καταγγελία πρώην συντρόφου του. Η πλευρά της 30χρονης είχε ζητήσει να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε κακούργημα κι άρα να οδηγηθεί στο Κακουργιοδικείο, κάνοντας λόγο για «σκοπό βλάβης» και προς τούτο είχε επικαλεστεί τη νομολογία που ανέδειξε σε πρόσφατη απόφασή του ο Άρειος Πάγος. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 59χρονος κατηγορούμενος ανήρτησε κατ’ επανάληψη στο Διαδίκτυο υλικό σεξουαλικού περιεχομένου με την 30χρονη πρώην σύντροφό του. Οι πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν το 2016.

Διά των συνηγόρων του ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι έκανε προσπάθειες να «κατεβάσει» το επίμαχο υλικό και γι’ αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε και σε ειδικό. Η υπεράσπισή του ισχυρίζεται ότι στο υλικό που διέρρευσε δεν διακρίνεται το πρόσωπο της παθούσας ή υπάρχει ασαφής απεικόνισή του.

Κατηγορείται για παρόμοιες υποθέσεις και από άλλες πρώην συντρόφους του

Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεπαρουσιαστής κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις μετά από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές, πριν από τα Χριστούγεννα, και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.
 


[There are no radio stations in the database]