3η Εθελοντική αιμοδοσία – Μια κίνηση ζωής

9 Φεβρουαρίου 2022

Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή.

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που οι δράσεις αιμοδοσίας, είναι πιο σημαντικές από κάθε άλλη περίοδο. Η ανάγκη για αίμα δεν σταματάει ποτέ, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με τις επιπτώσεις της πανδημίας, στην χώρα μας για αίμα είναι σημαντικές.

Η Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας Ωρωπού σε συνεργασία με το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι” προγραμματίζει μια σημαντική εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 8:30-13:30. Στα γραφεία του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας( Λεωφ. Πολιτείας Ειρήνης).

Τηλ. επικοινωνίας:6944376994 & 6981657445

Σ’ αυτήν την κοινή  προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή συγγενική.  

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα.

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από σχετική ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19, με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

[There are no radio stations in the database]