Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία πήρε ο 25χρονος «Αθηναίος» – Αρνείται ότι συμμετείχε στην ανθρωποκτονία

9 Φεβρουαρίου 2022

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού που παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, δύο ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης και εναντίον του. Πρόκειται για τον οπαδό με το παρατσούκλι «Αθηναίος» που φέρεται το τελευταίο διάστημα να ήταν κάτοικος Θεσσαλονίκης παρότι κατάγεται από την Αθήνα.

Ο 25χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Του ασκήθηκε η ίδια ποινική δίωξη με τους υπόλοιπους, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης και της απόπειρας κατά συρροή ενώ αρνείται ότι είναι ο δολοφόνος του Άλκη.

Το ότι παραδόθηκε πρέπει να εκτιμηθεί”, λέει η δικηγόρος του “Αθηναίου”

Συγκεκριμένα η δικηγόρος του, Κωνσταντίνα Κάτσια, είπε: “Θέλησε σε να παραδοθεί στις αρχές, βρέθηκε στη διάθεσή τους. Ηρθε χθες και παρουσιάστηκε. Έγινε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και ζήτησε προθεσμία. Το ότι παραδόθηκε είναι μια ηθική απάντηση. Πήρε μια θαρραλέα απόφαση. Πρέπει να εκτιμηθεί. Πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 12:30 την Παρασκευή. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη αλλά αρνείται ότι συμμετείχε στην ανθρωποκτονία”.

Παραδόθηκε στις Αρχές χθες

Αμέσως μετά τη φονική επίθεση σε βάρος του Άλκη, ο 25χρονος εξαφανίστηκε και βρήκε «καταφύγιο» σε σπίτι φίλων του. Οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση, φέρονται να είχαν φτάσει στα «ίχνη» του, έχοντας εντοπίσει το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου.

Ο ίδιος ωστόσο «πρόλαβε» και παραδόθηκε στις Αρχές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία με τη μητέρα του, Βαλεντίνα, η οποία του ζήτησε να εμφανιστεί και να παραδοθεί.

Ο «Αθηναίος», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, είναι «καθαρός» για οπαδική βία, ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι σεσημασμένος για υπόθεση ναρκωτικών.

Πλέον, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον 20χρονο Αλβανό που διέφυγε στη χώρα του, για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει ήδη εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.


[There are no radio stations in the database]