Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: «Να σταματήσει ο κύκλος αίματος… Να μην ξαναφύγει άδικα ένα νέο παιδί»

8 Φεβρουαρίου 2022

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησαν οι γονείς του δολοφονημένου Άλκη.

Οκ. Αριστείδης είπε πως στόχος της οικογένειας είναι να γίνει η «θυσία» του παιδιού τους εφαλτήριο για να ενωθούν οι φίλαθλοι των ομάδων και για να σταματήσει η πολιτική βία.«Δεν πρέπει να ξεχαστεί το θέμα του Άλκη. Αν ξεχαστεί θα το βρει άλλη οικογένεια μπροστά της. Είναι κρίμα να θρηνούν νέα παιδιά οι οικογένειες», ανέφερε ο κ. Αριστείδης, αν και είπε λίγο αργότερα πως το αίτημα μοιάζει λίγο ουτοπικό, φοβούμενος πως στο μέλλον πάλι κάποια άλλη οικογένεια θα βρεθεί σε θέση αντίστοιχη με την δική τους.

Η μητέρα του άτυχου Άλκη, η κα Μελίνα είπε: «Να μην ξαναφύγει άδικα ένα νέο παιδί, να μην ξαναθρηνήσουν οικογένειες. Εμένα θα μου δώσει ανακούφιση αν συμβεί αυτό».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες κατά των συλληφθέντων για την φονική επίθεση, λέγοντας «βγήκε κόσμος να αποδοκιμάσει τους κατηγορούμενους. Δεν είναι σωστές ενέργειες, δεν είναι δείγμα πολιτισμού, προτιμούμε μια σιωπηλή στάση, παρά τις φωνές».

Συγκλόνισε η μητέρα του 19χρονου, λέγοντας πως «αυτή η ηρεμία που έχω, που ίσως μου στέλνει το ίδιο μου το παιδί που είχε ηρεμία, είχε αγάπη ψυχής. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κύκλος αίματος».

Παρακολουθήστε το απόσπασμα με την συνέντευξη των γονιών του Άλκη:

Εν τω μεταξύ, αποκαλυπτική για τις συνθήκες δολοφονίας του 19χρονου Άλκη είναι η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση.

Σύμφωνα με την κ. Κοβάτση ο θάνατός του προήλθε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη.

«Το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα», τόνισε η ιατροδικαστής μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα.

Η ιατροδικαστής σχολιάζοντας το αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πώς θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Άλκης προσπάθησε να αμυνθεί

Όπως φάνηκε από την εξέταση, τα αμυντικά τραύματα ήταν πολλά. «Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι», τόνισε η ιατροδικαστής.

Η κ. Κοβάτση αναφέρθηκε σε ένα παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε την ίδια εβδομάδα με τη δολοφονία του Άλκη, με 14χρονο αγόρι που τραυματίστηκε από ομάδα ατόμων. «Την ίδια εβδομάδα σημειώθηκε και άλλο περιστατικό εξίσου ανησυχητικό», είπε.

«Δεν είχαμε χειρότερα γιατί το έσωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο το χτυπούσαν. Πρόκειται περί καθαρής τύχης. Τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι. Το είχαν κάτω το παιδί και το χτυπούσαν» είπε η καθηγήτρια.

Για «τάγματα εφόδου» κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για «τάγμα εφόδου» πίσω από την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, καθώς η επίθεση σε βάρος αυτού και της παρέας του έγινε με τρόπο οργανωμένο.

Αστυνομικοί καταγγέλουν ότι το χτύπημα, οι τεχνικές αυτές και η δράση τους είναι γνωστές παρ’ όλο που για πολλούς είναι «κοινό μυστικό», αναφέρει το ρεπορτάζ του ANT1.

«Αναρωτιέμαι πως κάποιοι ντρέπονται να το πούνε. Πολλοί αξιωαματικοί μετά την αποστρατεία τους αναλαμβάνουν πόστα σε διάφορες ΠΑΕ. Όλες οι μεγάλες ΠΑΕ τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη έχουν απόστρατους αξιωματικούς στον τομέα της ασφάλειας. Είναι κοινό μυστικό και κακώς προσπαθούν να συνδέσουν τον ρόλο που έχουν αυτοί οι αξιωματικοί με το να μας εμποδίζουν να κάνουμε τα καθήκοντά μας», καταγγέλει ο Αλέξανδρος Σφελινιώτης, αναπληρωτής Ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Ο θείος του Άλκη μιλώντας για τα μέλη των συνδέσμων λέει, «κάθονται σε μια καφετέρια, πίνουν δεν ξέρω και τι άλλες ουσίες και λένε να βγούμε να κάνουμε την πλάκα μας να σκοτώσουμε κανά δυο».

Επιπλέον ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε ότι κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους γονείς του Άλκη. «Υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας εις βάρος των άλλων παιδιών, υπάρχουν τηλέφωνα, υπάρχει περιβάλλον, περνάνε μοτοσυκλέτες και γκαζώνουν έξω από τα σπίτια τους», αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του 19χρονου Άλκη.


[There are no radio stations in the database]