Παγώνη: Μέχρι το καλοκαίρι δεν πετάμε τις μάσκες – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

8 Φεβρουαρίου 2022

Η κ. Παγώνη είπε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα, αλλά θα μπορούν να ελεγχθούν, διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί.

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, εκτίμησε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, 

Όπως τόνισε η ίδια, σταδιακά τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα χαλαρώσουν, ωστόσο εξήγησε ότι οι μάσκες δεν γίνεται να αφαιρεθούν: “Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τελείωσε, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα όμως δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι”.

Εξήγησε δε, ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα, αλλά θα μπορούν να ελεγχθούν, διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Πρόσθεσε παράλληλα, ότι δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή την στιγμή, καθώς θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.

Αναφερόμενη  στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της novavax, σημείωσε πως είναι ένα σκεύασμα με λιγότερες παρενέργειες αλλά και με χαμηλό κόστος, γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΟΥ για να οχυρωθούν οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Για τους ανεμβολίαστους και όσους έχουν εμβολιαστεί με δύο μόνο δόσεις, τόνισε ότι ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που τους παρουσιάζονται, σε περίπτωση που νοσήσουν, πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναμονή 5-6 ημερών στο σπίτι.

Τέλος, ενόψει του Πάσχα εξήγησε πως και ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες , θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά, ωστόσο η ίδια συστήνει τη διενέργεια rapid test.


[There are no radio stations in the database]