Πέτρος Δούκας: Ο γκόλφερ, πρ. βουλευτής Αττικής και παραλίγο υποψήφιος δήμαρχος 3Β που έφερε τα πάνω κάτω στη κυβέρνηση και ΝΔ

8 Φεβρουαρίου 2022

Μπορεί να δηλώνει Σπαρτιάτης εκ πατρός ο Πέτρος Δούκας όμως η πολιτική σταδιοδρομία του συνδέθηκε άρρηκτα με την εκλογική περιφέρεια της Αττικής όταν Ανατολική και Δυτική ήταν… ένα. Άλλωστε όταν έθεσε υποψηφιότητα, το 2004, διαφήμισε δεόντως ότι διαμένει εντός της Περιφέρειας Αττικής και πιο συγκεκριμένα στα σύνορα Γλυφάδας – Βούλας.

Βέβαια ήταν η παρέμβαση του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ – πατέρα της συζύγου του Ιλεάννας Έβερτ – αυτή που τον έχρισε υποψήφιο βουλευτή Αττικής και βέβαια κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις της κάλπης και να εκλεγεί και δεύτερος μετά τον Γιώργο Βλάχο.

Παρότι νέος βουλευτής, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τον χρησιμοποίησε στην κυβέρνησή του ως υφυπουργό Οικονομικών υπό τον Γιώργο Αλογοσκούφη ενώ η επανεκλογή του 2007 τον οδήγησε στο υπουργείο Εξωτερικών ως υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας.

Βέβαια η συνέχεια δεν ήταν όπως την περίμενε αφού η εμπλοκή του στην υπόθεση του Βατοπεδίου έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Καραμανλή να μην εντάξει στο “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο της Αττικής το 2009. Η συνέχεια κάθε άλλο παρά απογοητευτική ήταν για τον κ. Δούκα ο οποίος ξαναπέρασε στην ιδιωτική πρωτοβουλία απ’ όπου άλλωστε είχε ξεκινήσει ενώ παρέμεινε και δεινός γκόλφερ γεγονός που τον έχει οδηγήσει για πάρα πολλά χρόνια στην προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ.

Ορισμένοι στην Ανατολική κυρίως Αττική η οποία ήταν η δεξαμενή των ψηφοφόρων του, παρά την ευγενική απομάκρυνσή του από τον Κώστα Καραμανλή τον θεωρούσαν πάντα ως χρυσή εφεδρία.

Βέβαια ο ίδιος είχε άλλα σχέδια τα οποία και υλοποιούσε αλλά για έναν άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 2019 ως υποψήφιος δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Τον Δεκέμβριο του 2018 μάλιστα υπήρξε και σαφής αναφορά για την υποψηφιότητά του στην εφημερίδα “Εβδόμη” των 3Β η οποία ήταν το αποτέλεσμα των αγωνιωδών προσπαθειών τόσο του ίδιου όσο και στελεχών της ΔΗΜΤΟ 3Β της Νέας Δημοκρατίας να σταθεί απέναντι στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Όπως αποδείχθηκε όμως ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρει να οργανώσει ένα ψηφοδέλτιο αξιώσεων γεγονός που τον οδήγησε στη… συγκινητική άρνηση της υποψηφιότητας επειδή “ μεγάλες ανειλημμένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό” δεν του επέτρεπαν να ανταποκριθεί στο… κάλεσμα των συμπολιτών του.

Και ενώ η δήλωσή του αυτή δημοσιοποιήθηκε στις 24/12/2018, τρεις μήνες αργότερα οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Πέτρου Δούκα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εξέλιπαν και στις 24/3/2019, συγκινημένος πάλι, αποδέχθηκε την παραίνεση των Σπαρτιατών… συμπολιτών του και έθεσε υποψηφιότητα στον Δήμο Σπάρτης.

Η… μη έκπληξη για τα όσα είπε ο δήμαρχος Σπάρτης Όσοι γνωρίζουν τον κ. Δούκα ουδόλως εξεπλάγησαν από τον τρόπο που μίλησε στη συνάντησή του με τον τέως, πλέον, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Βέβαια το πρόβλημα δεν το έχει ο δήμαρχος Σπάρτης αλλά ο κ. Λιβανός ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει εποποιία ότι οι τότε κυβερνητικοί είχαν κατέβει στην Ηλεία με τσάντες και αποζημίωναν!

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας, σε βίντεο – που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones.gr «Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» υπερθεματίζει κάποιος από τη σύσκεψη. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», συνεχίζει ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία», απαντά ο Σπήλιος Λιβανός. Η συνέχεια είναι γνωστή με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να ουσιαστικά να τον εκδιώκει από την κυβέρνηση λόγω της… εποποιίας.

Τη θέση του κ. Λιβανού ανέλαβε λίγο αργότερα ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς και πλέον κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν και οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

πηγή notioanatolika.gr


[There are no radio stations in the database]