Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους έως 10 μποφόρ

8 Φεβρουαρίου 2022

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές.

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με τα κύρια χαρακτηριστικά να είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες, τα χιόνια και οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και θα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Τρίτη, θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες  στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν πρόσκαιρα στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.

Πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δε θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα και τα κεντρικά της ανατολικής χώρας τους 06 με 10 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 12 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς αλλά σε αυτές τις περιοχές η πτώση θα είναι αισθητή από το απόγευμα.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Στην Αττική, θα υπάρχουν αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

Τις πρώτες πρωινές ώρες μάλιστα, είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6 έως 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 8 βαθμών Κελσίου.


[There are no radio stations in the database]