70 χρόνια στο θρόνο η Βασίλισσα Ελισάβετ

7 Φεβρουαρίου 2022

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο τον Φεβρουάριο του 1952, τη Σοβιετική Ένωση κυβερνούσε ο Ιωσήφ Στάλιν, την Κίνα ο Μάο Τσε Τουνγκ και τις ΗΠΑ ο Χάρι Τρούμαν, ενώ στο τιμόνι του Ηνωμένου Βασιλείου βρισκόταν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ. Επτά δεκαετίες μετά, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ακόμη εδώ.

Η – 95χρονη πια – Ελισάβετ έγινε η πρώτη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου που συμπλήρωσε 70 χρόνια στον θρόνο. Οι σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες, Σάββατο, και αναμένεται να κορυφωθούν τον ερχόμενο Ιούνιο.

Εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία των εορτασμών, η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε μάλιστα και την επιθυμία της η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, να φέρει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς. Στο μήνυμα για την 70ή επέτειο από την έναρξη της βασιλείας της, η 95χρονη Ελισάβετ ανέφερε ότι είναι «ειλικρινής επιθυμία» της να αποκτήσει η Καμίλα αυτόν τον τίτλο.

«Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο», επεσήμανε η Ελισάβετ, με τον Κάρολο από την πλευρά του να αποδέχεται τη σχετική βασιλική επιθυμία, ευχαριστώντας για την «τιμή».


[There are no radio stations in the database]