Δολοφονία Άλκη: Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι οκτώ συλληφθέντες – Απολογείται ο 23χρονος

7 Φεβρουαρίου 2022

Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ.  Πολλοί από αυτούς σεσημασμένοι, εμπλεκόμενοι σε αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και άλλα οπαδικά. 

Οι δύο που δεν έχουν συλληφθεί ακόμα είναι ο Αλβανός που φέρεται να διέφυγε στη χώρα του και ένα ακόμα άτομο στην Αθήνα.

Τα στοιχεία προέκυψαν από εργαστηριακά ευρήματα και εργαστηριακή έρευνα που ολοκληρώθηκε και το πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα μαζί με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Aνάμεσα στους συλληφθέντες είναι o οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.  Σύμφωνα με το thesstoday πρόκειται για πρώην ποδοσφαιριστή στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλο σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένο στη ΘΥΡΑ 4. Μάλιστα είναι φίλος, στο facebooκ με τον 20χρονο από την Αλβανία που έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλος

Η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη,για την πολιτεία συνολικά , η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό»


[There are no radio stations in the database]