Προαλείφεται για πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ρίσι Σουνάκ;

4 Φεβρουαρίου 2022

Ο Βρετανός υπουργός ΟικονομικώνΡίσι Σουνάκ προειδοποίησε ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει  κλονιστεί   λόγω του «partygate», καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να  λόγω του «partygate», καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να  επιδιώξει την πρωθυπουργία  του Ηνωμένου Βασιλείου εάν η θέση γίνει διαθέσιμη. 

 Σε συνέντευξή του στο BBC την Πέμπτη, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι «ευτυχής» που ο Τζόνσον  Σε συνέντευξή του στο BBC την Πέμπτη, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι «ευτυχής» που ο Τζόνσον   ζήτησε συγγνώμη   για τις συγκεντρώσεις στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ότι «φυσικά» ο πρωθυπουργός έλεγε πάντα την αλήθεια. 

 Ερωτηθείς ευθέως εάν το σκάνδαλο έπληξε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση, ο Σουνάκ απάντησε: «Ναι, νομίζω ότι έχει. Και μπορώ να εκτιμήσω την απογοήτευση των ανθρώπων». 

 Ο  Ο   ΜπόριςΤζόνσον   αντιμετωπίζει    αυξανόμενη εξέγερση      εντός   τωνΤόρις εν μέσω ισχυρισμών για νέο κόμμα 

 Τα σχόλια του Σουνάκ έρχονται αφού  Τα σχόλια του Σουνάκ έρχονται αφού   τρία ακόμη μέλη  του Συντηρητικού Κόμματος του Τζόνσον υπέβαλαν επιστολές καλώντας τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Εάν το σύνολο φτάσει τα 54 — ή το 15% του συνόλου — θα προκαλέσει ψήφο δυσπιστίας. 

 Από τις τέσσερις αποχωρήσεις,  Από τις τέσσερις αποχωρήσεις,  ίσως η πιο επιζήμια είναι η αποχώρηση της Μουνίρα Μίρτζα  , η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα «κακό» σχόλιο που έκανε ο Τζόνσον σχετικά με τον αντίπαλό του στην αντιπολίτευση Κιρ Στάρμερ. 

 Ερωτηθείς εάν θα απέκλειε το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για ηγέτη των Συντηρητικών, ο Σουνάκ το χαρακτήρισε «υποθετική κατάσταση» ενώ είπε ότι ήταν «πολύ ευγενικό» που ορισμένοι βουλευτές των Τόρις τον πρότειναν για την κορυφαία θέση. 


[There are no radio stations in the database]