Οι μουσικές σκηνές ανοίγουν και πάλι: Ένας πλήρης οδηγός της αθηναϊκής διασκέδασης

4 Φεβρουαρίου 2022

Λίγο πιο καθυστερημένα από τις προηγούμενες χρονιές, η νέα σεζόν ξεκινά και οι μουσικές σκηνές της Αθήνας μας υποδέχονται και πάλι.

Με μία καθυστέρηση λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και μετά από πολλές αναβολές, όλα δείχνουν ότι η νέα μουσική σεζόν θα ξεκινήσει αισίως ήδη από τις αρχές αυτού του μήνα, με τις αθηναϊκές μουσικές σκηνές να ανακοινώνουν τα σχήματα και τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσουν. Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν είναι καθόλου απογοητευτικές και μάς κάνουν να ελπίζουν σε ένα υπόλοιπο χειμώνα, γεμάτο μουσική, και μία ακόμη πιο «μουσική» άνοιξη.

Αυτός λοιπόν είναι ο πλήρης οδηγός μας για όλους, όσοι ανυπομονείτε να ακούσετε και πάλι live τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες, στις μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Σταυρός του Νότου

Στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου -διαχρονικά σταθερή αξία στη μουσική σκηνή της πόλης- δυναμική αρχή θα κάνουν ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Μαρίζα Ρίζου. Την αρχή θα κάνει ο αγαπημένος του κοινού του Σταυρού του Νότου, Μίλτος Πασχαλίδης από 12 Φεβρουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, ενώ η γεμάτη ενέργεια Μαρίζα Ρίζου θα αναλάβει να κάνει πιο μουσικές τις Παρασκευές μας, από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου. Ειδικά, για την ημέρα των ερωτευμένων, ο Σπύρος Γραμμένος θα δώσει μία Valentine’s Day συναυλία, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Για το Σταυρός του Νότου Club προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί μόνο τα «Στρατάκια», τα αδέρφια Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, που θα δώσουν δύο συναυλίες τα Σάββατα 19 και 26 Φεβρουαρίου.

Όσο για τον Σταυρό του Νότου Plus, εκεί θα δούμε τον Ανδρέα Μανωλαράκη με τη λύρα τους την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ενώ από 25 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα μας χαρίσει μοναδικές λαϊκές βραδιές με τους Μανώλη Πάππο, Φώτη Σιώτα, Γιάννη Παπαγεωργίου, Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου και Άγη Παπαπαναγιώτου. Παράλληλα, μετά το πρώτο κύκλο εμφανίσεων τους, η Ηρώ & η Ελένη Πέτα, επιστρέφουν με ανανεωμένο πρόγραμμα, «Μαζί ξανά», τα Σάββατο 19, 26 Φεβρουαρίου & 5 Μαρτίου.
Vox

Στη σκηνή του ανανεωμένου VOΧ της Ιεράς Οδού, επιτέλους θα ανέβει η Νατάσσα Μποφίλιου, με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο πλευρό της, για να παρουσιάσει επιτέλους την ιδανική εκδοχή της αγαπημένης πλέον “Εποχής του Θερισμού”. 

Λίγο μετά την Νατάσσα Μποφίλιου, στις 25 Φεβρουαρίου και για κάθε Παρασκευή, κάνει πρεμιέρα ο Φοίβος Δεληβοριάς θα ανέβει στη σκηνή του VOX με ένα ανατρεπτικό δίδυμο στο πλευρό του, την πρωτοεμφανιζόμενη Νεφέλη Φασουλή που μας έβαλε μόλις πέρσι στον υπέροχο «κόσμο της» και τον βετεράνο των Ημίζ, Δημήτρη Μεντζέλο aka Delta Mee. 

Ακτή Πειραιώς

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιβεβαιώνει κάθε φορά τον ισχυρό δεσμό που έχει με το κοινό, που τον παρακολουθεί φανατικά στις εμφανίσεις του. Μαζί με την κιθάρα του και τα τραγούδια που σηματοδοτούν την πορεία του, έρχεται να κάνει και πάλι τα Σάββατα μας λυτρωτικά στη σκηνή της Ακτής Πειραιώς, από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου. Συνοδοιπόροι του, οι Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι, Δημήτρης Λάππας στην κιθάρα, στο λαούτο και στο μπουζούκι, Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν, Νίκος Μαγνήσαλης στα τύμπανα και Αποστόλης Γιάγκος στα πλήκτρα.

Anodos Live Stage

Μετά τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τη Βιολέτα Ίκαρη και τον Κώστα Μακεδόνα με την Ελένη Βιτάλη, το Anodos Live Stage επιστρέφει με ακόμη ένα αχτύπητο δίδυμο, τον Βασίλη Κότσιρα και τη Γιώτα Νέγκα, που συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής. Από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και για κάθε Σάββατο, οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, ενώνουν τις φωνές τους και ερμηνεύουν διαχρονικές επιτυχίες που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.
Half Note Jazz ClubΗ Παυλίνα Βουλγαράκη έρχεται στο Half Note με Jazz διάθεση

Η Παυλίνα Βουλγαράκη έρχεται στο Half Note με Jazz διάθεση

Γεμάτος μουσική θα είναι ο Φεβρουάριος στο ιστορικό Half Note που θα φιλοξενήσει σπουδαίες ερμηνεύτριες και μουσικά σχήματα. Την αρχή κάνουν δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες “φωνές” της τζαζ, ο Ούγγρος πιανίστας Matyas Gayer με τον Έλληνα μουσικό και κοντραµπασίστα Βασίλη Κουτσονάνο, που θα συναντηθούν για πρώτη φορά στη σκηνή το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου. Σειρά έχει η Παυλίνα Βουλγαράκη που με άκρως jazz διάθεση θα δώσει 4 ξεχωριστές παραστάσεις από την Παρασκευή 11 έως Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, με ένα πρόγραμμα που δεν έχει παρουσιάσει ξανά στο κοινό της Αθήνας.

Τη σκυτάλη παίρνει το Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Trio, σε ένα post-Valentine αφιέρωμα στον στον πιο ερωτικό θρύλο της τζαζ, τον Chet Baker, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, ενώ την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, η ερμηνεύτρια με την αισθαντική φωνή, Όλγα Βενέτη, επιστρέφει με τη συναυλία «Α Woman’s Heart», που συγκίνησε και συνεπήρε το κοινό τον Δεκέμβριο.

Από 18-21 Φεβρουαρίου, η ανατρεπτική Θεοδοσία Τσάτσου καταλαμβάνει την συνηθισμένη στ’ απρόβλεπτο του αυτοσχεδιασμού σκηνή του Half Note, με ήχους soul, blues, funk, rock και την εξαιρετική μπάντα της και νέες συνθέσεις της αλλά και τραγούδια– μεγάλες επιτυχίες της απ’ το παρελθόν. Τέλος την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, η Ελένη Αράπογλου, μια δημιουργός και ερμηνεύτρια που καθιερώθηκε και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ήδη προταθεί για Grammy και Latin Grammy, έρχεται στο Half Note, για να μας ταξιδέψει σε μελωδίες της Λατινικής Αμερικής, σε μονοπάτια της τζαζ, σε αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, αλλά και προσωπικές της συνθέσεις.

Gazarte

Το Gazarte υποδέχεται τον Φεβρουάριο με δύο ξεχωριστές συναυλίες, ενώ τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν οι πολυαναμενόμενες συναυλίες των Χατζηφραγκέτα. Αναλυτικά, οι αγαπημένοι Gadjo Dilo πιστοί στο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό και το Roof Stage του Gazarte, επιστρέφουν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, με gypsy jazz διάθεση και άρωμα Ελλάδας. Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο άκρως ερωτικός Monsieur Minimal έρχεται για ένα Pre – Valentine’s sensual show, γεμάτο με Love stories, Στιγμές, Αγκαλιές, εορταστικές Easteries και special guest την Ανδριάνα Μπάμπαλη. Οι αγαπημένοι του αθηναϊκού κοινού Χατζηφραγκέτα, σε full band σύνθεση ανεβαίνουν στο Roof Stage του Gazarte, τα Σάββατα 12,19 & 26 Μαρτίου για 3 μοναδικές εμφανίσεις.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Τον Φεβρουάριο, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο υποδέχεται τον καταξιωμένο ερμηνευτή Γιώργο Μεράντζα, από 6-27 Φεβρουραίου, κάθε Κυριακή. Στις εμφανίσεις αυτές θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και τα τραγούδια του πρόσφατου δίσκου του «Κόσμε που να σε γυρίσω» βασισμένο σε στίχους των σημαντικών στιχουργός- ποιητών Βαγγέλη Βελώνια, Κώστα Βάρναλη, Φώτη Αγγουλέ και Δημήτρη Λέντζου που μελοποίησαν οι εκλεκτοί συνθέτες Τάσος Γκρους, Παντελής Θαλασσινός, Dasho Kurti, Δημήτρης Σίντος, Γιώργος Καζαντζής, Δημήτρης Μπάκουλης και ο Μανώλης Πάππος.

Παράλληλα, από 7 έως 28 Φεβρουαρίου μας υποδέχονται οι Αναστασία Μουτσάτσου, Alex Sid και Δημήτρης Γκοτσόπουλος, με τη μουσική παράσταση «Οι Μέλισσες αγριεύουν τις νύχτες στο Γυάλινο» και τα τραγούδια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Άγριες Μέλισσες. Την παρέα τους θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους, καλεσμένοι- έκπληξη, αγαπημένοι ηθοποιοί από τις «Άγριες Μέλισσες» του Αντ1 και όχι μόνο -τη Δευτέρα 7/2 καλεσμένοι η Έλλη Τρίγγου και ο Αναστάσης Ροϊλός

Χυτήριο

Στο Θέατρο Χυτήριο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την μουσική παράσταση «Ή εμένα ή την άλλη». Από 5 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο, η Σοφία Βόσσου συναντά τη Λένα Αλκαίου και θα μάς χαρίσουν μία ξεχωριστή, διαδραστική παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννας Κούσουλα, τον Πάνο Νάκο στο πιάνο και τον Αργύρη Ντίνα στο μπουζούκι. Μία ιδέα της Αθηνάς Τσαμαδού. Μαζί τους ο Σωτήρης Σωτηρίου και ο Ανδρέας Χατζηανδρέου.

Κύτταρο©Κωνσταντίνος Σαλασίδης Photography

Τον Φεβρουάριο, το Κύτταρο μάς επιφυλάσσει μία συναυλία των Blues Wire, που συναντούν τον Βασίλη Σπυρόπουλο (Σπυριδούλα), το Νίκο Σπάθα (Jack’s Full / υιός Γιάννη Σπάθα) και τον Αστέριο Παπασταματάκη (Socrates drank the Conium κ.α), για να αποτίνουν φόρο τιμής στους αξέχαστους Γιάννη Σπάθα και Νίκο Σπυρόπουλο (Σπυριδούλα) μέσα από δυο αντίστοιχες πρωτότυπες σπουδαίες συνθέσεις του Ηλία Ζαίκου (Blues Wire) που θα παρουσιαστούν -επίσημα- για πρώτη φορά. Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, οι Blues Wire στήνουν μια ανεπανάληπτη και ιστορική Blues Rock πανδαισία.

Σφίγγα

Η μουσική σκηνή Σφίγγα συνεχίζει να είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε σε μπουάτ στο κέντρο της πόλης, κάτι που αποδεικνύει και με το πρόγραμμά της για τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Τις Παρασκευές 11 και 18 Φεβρουαρίου, η Μαρία Καρλάκη θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Μια αγκαλιά τραγούδια» με αγαπημένα τραγούδια από τη σύγχρονη έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική. Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου θα υποδεχτεί τον λαϊκό ερμηνευτή Θέμη Αδαμαντίδη, ενώ την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου θα υποδεχτεί τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Οι δυνατές μουσικές συμπράξεις θα συνεχιστούν, αφού από 19 Φεβρουαρίου μέχρι 12 Μαρτίου, και κάθε Σάββατο, 4 θρύλοι της Ροκ, οι Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας και Λάκης Παπαδόπουλος, συνεχίζουν τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στη μουσική σκηνή Σφίγγα για 4 μοναδικές παραστάσεις. 


[There are no radio stations in the database]