Θεσσαλονίκη: Η εκπληκτική εικόνα με μαθητές σχολείου για τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη

3 Φεβρουαρίου 2022

Ο Άλκης δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη επειδή κάποιοι εκείνο το βράδυ ήθελαν αίμα. Τα παιδιά, μαθητές σχολείου στην πόλη, στέλνουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα…

Το δικό τους  μήνυμα στέλνουν μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τον άδικο χαμό του 19χρονου Άλκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι μαθητές τίμησαν την μνήμη του 19χρονου γράφοντας με τα σώματα τους στην αυλή του σχολείου ”Για κάθε Άλκη”.

Είναι η δική τους απάντηση στο έγκλημα και στη βία. Με τις τσάντες τους έχουν σχηματίσει τις τρεις λέξεις και όλοι κάθονται στην αυλή. Είναι παγωμένοι! Συγκλονισμένοι από τη δολοφονία ενός παιδιού που έτυχε να βρίσκεται στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. 

«Και κάπως έτσι η σιωπή στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα. Ενός λεπτού σιγή από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΠΣΠΘ για κάθε Άλκη» γράφει το σχολείο στη σχετική ανάρτηση.

Εξιτήρια για τους δύο τραυματίες

Τραγικό πρόσωπο στην υπόθεση και ο κολλητός φίλος του αδικοχαμένου Άλκη που έζησε τη φονική συμπλοκή και παρέμεινε σε νοσοκομείο, με τραύματα στα πόδια και στο κεφάλι. Ο 18χρονος τραυματίας και ο αδικοχαμένος Άλκης είχαν πάει για καφέ στην περιοχή Χαριλάου και μαζί με ακόμα ένα άτομο που έκαναν παρέα πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Εκείνα τα λεπτά στο αρρωστημένο μυαλό των δραστών υπάρχει μόνο το σχέδιο της επίθεσης. Να χτυπήσουν και να προκαλέσουν κακό σε άτομα που υποστηρίζουν αντίπαλη ομάδα.

Χωρίς να τους γνωρίζουν και φυσικά, χωρίς να έχουν μαζί τους ανοιχτούς λογαριασμούς. Γι’ αυτό και πριν την επίθεση που κατέληξε στη δολοφονία του Άλκη ρώτησαν τα θύματα ποια ομάδα υποστηρίζουν. Πλέον οι δύο τραυματίες που πήραν εξιτήρια, θα δεχτούν ψυχολογική υποστήριξη για να καταφέρουν να αφήσουν πίσω την πιο εφιαλτική νύχτα της ζωής τους.


[There are no radio stations in the database]