Δολοφονία Αλκη – Koύγιας: “Υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων όσοι συμμετείχαν να προσφερθεί ο ένας και να συγκαλυφθούν οι άλλοι”

3 Φεβρουαρίου 2022

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένοι φοιτητή μίλησε στην ΕΡΤ και κατήγγειλε την ύπαρξη εγκληματικού κυκλώματος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” με την ιδιότητα του συνηγόρου και των άλλων δύο θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης που συγκλονίζει τη χώρα, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι αναμένει την απολογία του κατηγορούμενου.

“Γνωρίζω ανεπισήμως ότι η αστυνομία έχει πάρα πολλά στοιχεία, παρότι ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στην πράξη. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Αντικειμενικά στοιχεία που αφορούν τις κάμερες της περιοχής, την αναγνώρισή του, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Στοιχεία αναδεικνύονται στα δικαστήρια”, δήλωσε ο δικηγόρος.

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι δράστες

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, εκείνο που έχει μεγάλη σημασία για εμάς είναι η πλήρης εξιχνίαση του εγκλήματος γιατί οι δράστες είναι περίπου οκτώ: “Πρέπει να συλληφθούν όλοι και να κατηγορηθούν όλοι για το ίδιο αδίκημα. Αν δεν εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση θα είναι ήττα της αστυνομίας. Τα αδικήματα με τα οποία θα κατηγορηθούν είναι ανθρωποκτονία για όλους και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για όλους”.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου “οι δράστες πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Έτσι αντιλαμβάνονται οι ηγετικές ομάδες, τις μεγάλες ομάδες οπαδών για να τους σέβονται οι 15χρονοι που παρασύρονται και γίνονται χρήστες ναρκωτικών”.

Υπήρχε δόλος στην ανθρωποκτονία

Κατήγγειλε μάλιστα ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, “υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων όσοι συμμετείχαν να προσφερθεί ο ένας και να συγκαλυφθούν οι άλλοι. Η κίνησή τους μετά το σφάξιμο του παιδιού και τον τραυματισμό των άλλων δύο, να φύγουν όλοι μαζί αστραπιαία δείχνει το δόλο. Αν δεν υπήρχε δόλος δεν θα έφευγαν. Θα έμεναν εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά. Αυτά αξιοποιούνται στα δικαστήρια. Οι δράστες απειλούνται με ισόβιες καθείρξεις για όλους και με 15χρόνια για κάθε ανθρωποκτονίας για όλους”.

Απαντώντας στο ποιοι ήταν οι λόγοι που όπλισαν το χέρι των δραστών και αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι αιτία βρίσκεται στον κώδικα αξιών που υπάρχει στα γήπεδα.

Με τη βία εγκαθιδρύουν την εξουσία τους

“Ανάμεσα σε αυτούς που υποδύονται τους φανατικούς οπαδούς, κάποιοι στην ουσία χρησιμοποιούν αυτό τον τίτλο για να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και προστασία στα μαγαζιά της περιοχής. Πολλές φορές ενδύονται και τον μανδύα των σεκιούριτι. Έτσι εγκαθιδρύουν την εξουσία τους. Ακόμη και αν μείνει κάποιος στις φυλακές, με την έξοδό του θα έπρεπε να απαγορεύεται η είσοδος τους στα γήπεδα. Αυτός επανέρχεται στο γήπεδο και έχει ένα είδος σεβασμού”, κατήγγειλε.

“Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το έχω καταγγείλει και στην Λάρισα”, επισήμανε ο κ. Κούγιας περιγράφοντας τη δράση των χούλιγκαν στην Θεσσαλική πόλη, επαναλαμβάνοντας ότι πίσω από τη δράση ορισμένων οπαδών κρύβεται η διακίνηση ναρκωτικών. “Αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες”, πρόσθεσε.

Και όπως τόνισε οι χούλιγκαν αυτοί, “έτσι διαδίδουν το καθεστώς τρομοκρατίας που τους εξυπηρετεί”.

Αναφερόμενος για τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών και τα όπλα και αιχμηρά αντικείμενα που βρέθηκαν στον σύνδεσμο του δράστη της δολοφονίας, ο κ. Κούγιας επιβεβαίωσε ότι “δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στις γιάφκες και τα ορμητήρια αυτών των συνδέσμων που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Έχουν διώξει τις οικογένειες από τα γήπεδα και μας έχουν καταστήσει υποκείμενα εκβιασμών. Υπάρχουν και πρόεδροι που ταυτίζονται με αυτούς”.


[There are no radio stations in the database]