Τσίπρας: κατέθεσε πρόταση μομφής-“Εχει έρθει η ώρα να φύγετε”

27 Ιανουαρίου 2022

Κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε ξαφνική παρέμβασή του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης τόσο για τη διαχείριση της κακοκαιρίας όσο και για τα ζητήματα της πανδημίας, της ακρίβειας, της διαφάνειας κ.α.

Καταθέτω πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση. Εχει έρθει η ωρα να φύγετε. Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη”, είπε χαρακτηριστικά. Εκανε λόγο για “τραγική αποτυχία του επιτελικού κράτους” σε όλα τα επίπεδα και κατήγγειλε ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής με “διώξεις σε όσους αντιστέκονται”.

Η Βουλή διάκοψε προσωρινά τις εργασίες της και θα ξεκινήσει η συζήτηση το απόγευμα της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε αιφνιδιαστικά να ανέβει στο βήμα της Ολομέλεια και να καταθέτει πρόταση μομφής.

Έχει έρθει η ώρα να φύγετε γιατί πρέπει να ανασάνει αυτός ο τόπος“, υπογράμμισε μεταξύ άλλων. “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος. Καλούμε όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην πλευρά της δημοκρατίας και της προόδου να δώσουν το παρών για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”, τόνισε.

Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε ακριβά, σε χρήμα, ζωές, σε δικαιώματα, σε φόβο και ανασφάλεια. Δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή“, πρόσθεσε.


[There are no radio stations in the database]