José Mourinho: Ένας από τους καλύτερους προπονητές ποδοσφαίρου του 21ου αιώνα

26 Ιανουαρίου 2022

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο José Mourinho αποτελεί έναν από τους καλύτερους προπονητές ποδοσφαίρου του 21ου αιώνα και σίγουρα έναν από τους σημαντικότερους όλων των εποχών. Ο Πορτογάλος José Mourinho γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 26 Ιανουαρίου του 1963.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο εισέπραξε την αγάπη των παικτών και των συνεργατών του στη Ρόμα ανήμερα των 59ων γενεθλίων του, έκοψε τούρτα και έδωσε το πρώτο κομμάτι στον αρχηγό του, Λορέντζο Πελεγκρίνι.

Ο κάποτε special one «πάτησε» και τα 59 του χρόνια, όντας αυτή την περίοδο ο τεχνικός της Ρόμα στην Αιώνια και πανέμορφη πόλη.

Ο José Mourinho μίλησε στο ιταλικό Esquire για τα πράγματα που έχει μάθει μέχρι στιγμής εντός και εκτός γηπέδων.

Όλες οι αποφάσεις που πήρα και οι καταστάσεις που βίωσα με έμαθαν κάτι. Μέσα από τα λάθη μου γέμισα εμπειρίες. Είμαι πάντοτε ο ίδιος χαρακτήρας. ΄΄ Δεν θα έδινα καμία συμβουλή στο νεότερο εαυτό μου ΄΄. Το μόνο που θα έλεγα στον εαυτό μου είναι να παραμένει πάντοτε ταπεινός αλλά αυτό είναι κάτι που γνώριζα πάντοτε.

΄΄ Όπου και αν δούλεψα φρόντισα να μάθω αμέσως τη γλώσσα. Γνωρίζω πια 6 διαφορετικές γλώσσες και αυτό με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να έχω άμεση επαφή με τον κόσμο.Ένα από τα πράγματα που κρατάω είναι η συνεχής ανάγκη για προσαρμογή στο κομμάτι της επικοινωνίας . Το σημαντικότερο πράγμα στη δουλειά μου είναι η επικοινωνία.΄΄.

Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής και μετά προπονητής. Το να αφιερώσω τη ζωή μου στην μπάλα ήταν κάτι που ήρθε φυσιολογικά. Δε γνωρίζω αν τα γονίδια εμπλέκονται σε αυτή την έλξη.  ΄΄ Το ποδόσφαιρο ήταν ανέκαθεν η ζωή μου ΄΄.

Βλέπω όλο και περισσότερους νεαρούς να κυνηγούν τη δόξα και το χρήμα και να θέτουν σε δεύτερη μοίρα το να γίνουν καλύτεροι παίκτες και άνθρωποι. Όταν ήμουν μικρός, απλά αγαπούσα το ποδόσφαιρο. Φυσικά, από τη στιγμή που σπούδασα Φυσική Αγωγή στο πανεπιστήμιο, ανακάλυψα ένα επιστημονικό υπόβαθρο που δεν είχα φανταστεί ποτέ πως υπήρχε.  Έφτασα να γίνω βοηθός προπονητή σε μία επαγγελματική ομάδα. Έφυγα για το εξωτερικό, έζησα και δούλεψα σε πολλές χώρες. Κάνοντας όλα αυτά, κατέληξα στο συμπέρασμα πως για να γίνεις πραγματικά καλός προπονητής, το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι η ζωή σου. ΄΄Πολλά παιδιά σήμερα έλκονται από το σπορ λόγω πλούτου΄΄είπε.

΄΄ Δεν μπορώ να συλλάβω το ποδόσφαιρο χωρίς την επιθυμία να κερδίσω. Είναι τέτοια η φύση του παιχνιδιού. Από αυτή την άποψη, ίσως ξεπερνά και τα όρια του αθλήματος, είναι ένα άλλο πράγμα, θα έπρεπε να έχει άλλο χαρακτηρισμό. Ακόμη κι αν αλλάζεις πάσες με έναν φίλο σου στην αυλή του σπιτιού σου, θέλεις να το κάνεις καλύτερα από τον άλλον. Είναι τέτοια η φύση του παιχνιδιού.  Για μένα, στα σπορ πρέπει να κυνηγάς πάντοτε τη νίκη ΄΄ συμπλήρωσε.


[There are no radio stations in the database]