Ζέτα Δούκα: «Ακόμα θυμάμαι τον φόβο που με παρέλυε»-ένα χρόνο μετά μας μιλά για την καταγγελία της

26 Ιανουαρίου 2022

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η Ζέτα Δούκα βρέθηκε καλεσμένη στο “Πάμε Δανάη” και κατήγγειλε δημοσίως τον Γιώργο Κιμούλη για ψυχολογική και λεκτική βία.

Από την ιστορία της Σοφίας Μπεκατώρου πήρε θάρρος η Ζέτα Δούκα και κατάφερε να μιλήσει για τα όσα είχε ζήσει σε συνεργασία της μαζί του. Η αποκάλυψη της τότε είχε γεννήσει κύμα συμπαράστασης και πυροδότησε δεκάδες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, παρενόχλησης και εργασιακού εκφοβισμού στο χώρο του θεάματος.

Η εικόνα της την στιγμή που εξιστορούσε όσα είχε ζήσει, (στη συνεργασία που είχε με τον Γιώργο Κιμούλη), η λεκτική κακοποίηση που δέχτηκε, η τρεμάμενη φωνή και τα βουρκωμένα μάτια της έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό πολλών από εμάς.

 «Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά αυτήν τη στιγμή», ήταν τα λόγια της τότε, ζητώντας και από άλλους συναδέλφους της να μιλήσουν ανοιχτά για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο τους.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά η ηθοποιός και μητέρα ενός κοριτσιού, με ανάρτηση που έκανε στο Instagram,  αναφέρθηκε σε εκείνη τη μέρα που βρήκε το θάρρος και μίλησε ανοικτά, αποκαλύπτοντας πως ο φόβος την είχε κυριεύσει και πως όταν τελείωσε η συνέντευξη ένιωθε μουδιασμένη.

«Ακόμη θυμάμαι τον φόβο που με παρέλυε, μου στέγνωνε το στόμα, με έκανε να τρέμω, αλλά ταυτόχρονα μου έδινε δύναμη. Περνούσαν χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό μου αλλά επικεντρωνόμουν στην εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου λίγες ημέρες πριν και έπαιρνα θάρρος.

Όταν τελείωσε η συνέντευξη είχα μουδιάσει, δεν το πίστευα ότι το έκανα αυτό. Άκουγα τις φωνές γύρω μου σαν να είμαι σε γυάλα. Προσευχόμουν ο κόσμος να καταλάβει και να αλλάξει.»

Όπως τελικά έγινε,΄΄ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΄΄. Η κοινωνία δεν φοβάται να μιλήσει πια. Τα θύματα βίας ισχυροποιούνται και οι εγκληματίες έρχονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. Έχουν πολλά να γίνουν ακόμη, σε όλα τα επίπεδα, αλλά η αρχή συνέβη και είναι τόσο σαρωτική που δεν θα αφήσει τίποτα ατιμώρητο το πέρασμά της», έγραψε η Ζέτα Δούκα.


[There are no radio stations in the database]