“Δεν δέχεται να κλείσει ραντεβού με τους Συλλόγους Γονέων ο Δήμαρχος Φυλής” λέει η Πρόεδρος Έν. Συλ. Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Φυλής

21 Ιανουαρίου 2022

Για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μίλησε η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων & Φυλής κα Αλεξάνδρα Σμυρλή στον Αναστάση Ατζάμπο και τον planetwebradio.gr.

“Όπως γνωρίζετε στον Δήμο Φυλής ζούμε σε μια απο τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής. Με εγκληματικότητα, ναρκωτικά, όπλα, χωματερές ανεργία και σε αυτά προστέθηκε και ο covid όπως σε όλο τον κόσμο. Δύο χρόνια τώρα οι γονείς ταλαιπωρούμαστε, έχουμε φτάσει στο απροχώρητο και όλοι βασιζόμαστε στην ατομική μας ευθύνη ως γονείς για να τα βγάλουμε πέρα. Τώρα ήρθαν τα επαναλαμβανόμενα τεστ και το κόστος ειναι πολύ μεγάλο” ανέφερε η κυρία Σμυρλή.

“Στην περιοχή μας δεν υπάρχει καμία δημόσια δομή για να μπορούν να πηγαίνουν οι μαθητές να κάνουν δωρεάν τεστ. Συνεπώς ή θα πρέπει να πηγαίνουν σε δομές σε διπλανούς Δήμους, που και αυτές ειναι λιγοστές, με τεράστιες ουρές αναμονής που κλείνουν και στις 2-3 η ώρα το μεσημέρι ή να αναλαμβάνουν το κόστος.

Εδώ η περιοχή έχει το κτήριο του παλαιού ΙΚΑ που θα μπορούσε το εκμεταλλευτεί και να βρίσκεται ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πρωί και απόγευμα. Οι γονείς χάνουν εργατοώρες για να πάνε τα παιδιά να κάνουν το πρωί τα τεστ. Εμεις ζητάμε απο τον Δήμο να δώσει μια λύση για να μπορούν να κάνουν τα παιδιά δωρεάν τα τεστ. Έχουμε ζητήσει σε αυτή την δομή να υπάρχει και σχολίατρος ώστε να βλέπει άμεσα τα παιδιά και αν χρειαστεί να τα παραπέμψει. Εμεις δεν λέμε οτι για όλα ειναι υπεύθυνος ο Δήμος” αναφέρει η πρόεδρος “αλλά αν δεν υπάρχει κονδύλι για να καλυφθούν οι ανάγκες σε μάσκες και υλικό, τουλάχιστον ζητάμε να το διεκδικήσει ώστε να μετριαστεί το πρόβλημα. ”

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια απάντηση στα αιτήματα των Συλλόγων απο τον Δήμο, η κυρία Σμυρλή ανέφερε συγκεκριμένα: “Εχθές μια εκπρόσωπος ζήτησε ραντεβού με τον Δήμαρχο για να του παραδώσουμε την επιστολή και η απάντηση των γραμματέων ήταν πως ο Δήμαρχος, δεν δέχεται να κλείσει ραντεβού με τους Συλλόγους και θα πρέπει να πάμε εκεί να τον περιμένουμε.

Θεωρώ πως αυτή η απάντηση δεν ειναι και πολύ σωστή

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της κυρίας Σμυρλή εδώ:


[There are no radio stations in the database]