Ο άνδρας που του μεταμόσχευσαν καρδιά χοίρου είχε μαχαιρώσει 22χρονο και τον άφησε παράλυτο

14 Ιανουαρίου 2022

Ο 57χρονος Αμερικανός Ντέιβιντ Μπένετ που έγινε ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο, μαχαίρωσε έναν άνδρα πριν από 3 δεκαετίες, αφήνοντάς τον παράλυτο σε αναπηρικό καροτσάκι.

Τον Απρίλιο του 1988 ο Ντέιβιντ Μπένετ, επιτέθηκε μαχαιρώνοντας τον τότε 22χρονο Έντουαρντ Σουμέικερ, όταν έπιασε την σύζυγο του Νόρμα Τζιν Μπένετ να συνομιλεί και να κάθεται στην αγκαλιά του Σουμέικερ ο οποίος μετά από αυτό, έμεινε παράλυτος για 19 χρόνια, πριν πάθει εγκεφαλικό το 2005 και πεθάνει δυο χρόνια αργότερα σε ηλικία 40 ετών.

Η επιτυχημένη πρωτοποριακή μεταμόσχευση που υποβλήθηκε ο 57χρονος Μπένετ έγινε γνωστή από τα μέσα ενημέρωσης, σε όλο τον κόσμο. Στο άκουσμα της είδησης η αδερφή του Σουμέικερ, Λέσλι Σουμέικερ Ντόουνι δήλωσε :

” Ο Μπένετ προχώρησε στη ζωή του και έζησε καλά. Τώρα έχει μια δεύτερη ευκαιρία με μια νέα καρδιά, αλλά εύχομαι, κατά τη γνώμη μου, να είχε πάει σε έναν άξιο παραλήπτη ” και πρόσθεσε :

΄΄ Του δίνεται άλλη μία ευκαιρία στη ζωή. Αλλά στον αδερφό μου τον Εντ δεν δόθηκε άλλη ευκαιρία. Ο Εντ καταδικάστηκε σε θάνατο” και συμπλήρωσε:

“Ο Ντέιβιντ Μπένετ έλαβε ποινή 10 χρόνων, από τα οποία εξέτισε μόνο τα 5. Ο αδερφός μου κέρδισε μια αποζημίωσης 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά ο Μπένετ δούλεψε ύπουλα, παντρεύτηκε κάποια και έγραψε τα πάντα στο όνομά της, έτσι ώστε ο αδερφός μου να μην λάβει ποτέ δεκάρα από τη μήνυση” έγραψε σε μία ανάρτηση στο Facebook: ΄΄Μου είπε κάποιος πριν από λίγο πως δεν έχει σημασία τι έκανε ο Μπένετ γιατί είναι ανήθικο να αρνηθείς τη θεραπεία στον Μπένετ επειδή είναι απλώς ένας άνθρωπος”. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ήρωας. Ο Ντέιβιντ Μπένετ είναι ένας δολοφόνος, έγινε δολοφόνος επειδή ο αδερφός μου πέθανε εξαιτίας του μαχαιρώματος από αυτόν 19 χρόνια μετά”.


[There are no radio stations in the database]