Νίκος Πέππας: “Προχωράμε ακάθεκτοι στη δημιουργία μιας πραγματικά μητροπολιτικής Περιφέρεια της χώρας”

11 Ιανουαρίου 2022

Τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε η περιφερειακή αρχή Πατούλη «σε ένα περιβάλλον με μεγάλες δυσκολίες και λόγω του κορωνοϊού», επεσήμανε σε συνέντευξή του στο planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον Κώστα Τσαπάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και περιφ. σύμβουλος Ανατ. Αττικής, Νίκος Πέππας.

«Καταφέραμε να βγάλουμε την Περιφέρεια Αττικής σε πιο απάνεμα νερά ώστε να συνεχίσουμε ακάθεκτοι το έργο μας» πρόσθεσε ο κ. Πέππας ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Πατούλη «για την τιμή που μου έκανε να ανανεώσει τη θητεία μου και ως αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών αλλά και ως προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής».

Αναφερόμενος στην ενδυνάμωση 2.500 ακόμη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής με την καταβολή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης συνολικού ύψους 54,7 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Πέππας επεσήμανε ότι έτσι ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο σχετικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στη χώρα 250 εκατομμυρίων ευρώ και όπου εντάχθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ΚΑΔ από κάθε άλλη Περιφέρεια. «Ήδη τα 4/5 των χρημάτων αυτών είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο κ. Πέππας και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχει πληρωθεί και το υπόλοιπο 1/5 στις επιχειρήσεις που υπολείπονται. «Είναι μια μεγάλη ανάσα – πρόκειται για ποσά κατά μέσο όρο 40.000 ευρώ – μετά τις ζημίες που υπέστησαν οι επιχειρήσεις αυτές λόγω των λοκντάουν» συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά το από εδώ και στο εξής χρονοδιάγραμμα της περιφερειακής αρχής, ο κ. Πέππας έκανε σαφές ότι στη δεύτερη αυτή περίοδο ξεκινά η υλοποίηση του βασικού τεχνικού προγράμματος αλλά και αυτού των υποδομών το οποίο έμεινε πίσω λόγω της πανδημίας. «Έτσι προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος και μέσω αυτού του οράματος του κ. Πατούλη και της διοίκησης για την Περιφέρεια Αττικής και την επανενεργοποίησή της. Και βέβαια υπάρχει πλήθος έργων που υλοποιούνται και στην Ανατολική Αττική η οποία λόγω του ό,τι προέρχομαι από αυτήν έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα των έργων αυτών λόγω και της περιβαλλοντικής αλλαγής.

Ο κ. Πέππας υπογράμμισε ότι στη λήξη της πρώτης θητείας της αρχής Πατούλη πάρα πολλά έργα θα έχουν υλοποιηθεί και αρκετά ακόμη θα έχουν δρομολογηθεί «ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε με ακόμη πιο μεγαλόπνοα σχέδια ώστε η Αττική να είναι όχι μόνο κατ’ όνομα αλλά και κατ’ ουσία η μητροπολιτική περιφέρεια της χώρας».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παρχώρησε στο planetwebradio.gr ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, αναπληρωτής περιφερειάρχης, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και βέβαια περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Αττικής, Νίκος Πέππας:

Tagged as

[There are no radio stations in the database]