Ρωσία-ΗΠΑ : Οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών δεν αντάλλαξαν ούτε χειραψία στη Γενεύη

10 Ιανουαρίου 2022

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, από την έναρξη της συνάντησης, οι επικεφαλής εισέρχονται στην αίθουσα και κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλο σε δύο ξεχωριστά τραπέζια. Στην συνέχεια οι επικεφαλής, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ και η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν, πηγαίνουν για να σταθούν μπροστά από τις σημαίες για την καθιερωμένη φωτογραφία βάσει του πρωτοκόλλου.

Οι δύο υψηλόβαθμοι διπλωμάτες προτίμησαν, όμως, να τηρήσουν τις κοινωνικές αποστάσεις. Ριαμπκόφ και Σέρμαν δεν αντάλλαξαν χειραψία ούτε επέλεξαν κάποιον άλλο τρόπο χαιρετισμού, όπως αυτοί που καθιερώθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Αν και στις προηγούμενες συναντήσεις στην Γενεύη, χαιρετούσαν, για παράδειγμα, ο ένας τον άλλον αστειευόμενοι με τους αγκώνες για τις φωτογραφίες του πρωτοκόλλου.

Παραμονή των συνομιλιών ο Ριαμπκόφ σε συνέντευξή του στο TASS είχε δηλώσει ότι δεν αναμένει να ακούσει από την αμερικανική πλευρά μια σαφή θέση αναφορικά με τις ρωσικές προτάσεις αλλά ούτε και εξηγήσεις για την στάση της. Παράλληλα εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά στην ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών για έναν τέτοιο διάλογο.


[There are no radio stations in the database]