Αύξηση πωλήσεων σημείωσαν τα CD έπειτα από 17 χρόνια

10 Ιανουαρίου 2022

Παρά το γεγονός πως ζούμε στην εποχή της πρωτοκαθεδρίας των streaming πλατφορμών, τα φυσικά μέσα όπως φαίνεται δεν έχουν παραμερισθεί στις προτιμήσεις του ακροαματικού κοινού.

Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες μετά την είδηση πως οι πωλήσεις βινυλίων σημείωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις των τελευταίων 30 έτων, τη σκυτάλη πήραν τα CD.

Έτσι, στις Η.Π.Α.,σύμφωνα με το Billboard, το φυσικό φορμάτ πραγματοποίησε αύξηση των πωλήσεών του για πρώτη φορά έπειτα από το 2004, βάζοντας τέλος σε μια διαρκώς καθοδική πορεία.

Παρά το γεγονός πως οι πωλήσεις των CD έχουν ξεπερασθεί από αυτές των βινυλίων τα τελευταία χρόνια, το 2021 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για το μέσο, αφού πωλήθηκαν 40,59 εκατομμύρια έναντι 40,16 του 2020, γεγονός που ισοδυναμεί με μια αύξηση του 1,1%

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως και στα βινύλια, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει το νέο άλμπουμ της Adele, “30”, μιας και πρόκειται για την κυκλοφορία που σημείωσε συνολικά τις υψηλότερες πωλήσεις ανεξαρτήτως μέσου.

Στις Η.Π.Α., το “30” ήταν υπεύθυνο για το 2,15% των πωλήσεων CD, με τις 890.000 κόπιες του να ευπερβαίνουν τη διαφορά ανάμεσα στις πωλήσεις των δύο τελευταίων ετών.


[There are no radio stations in the database]