Θ. Τσούχλος Πρόεδρος ΟΛΜΕ: “Ελπίζουμε να διαψευσθούμε αλλά η κα Κεραμέως θα φέρει την ευθύνη για τον κορωνοϊό στα σχολεία”

9 Ιανουαρίου 2022

Τον έντονο προβληματισμό τόσο των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων και των μαθητών για τον τρόπο με τον οποίο επανεκκινούν τα μαθήματα στα σχολεία εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Μιλώντας στον planetweradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον κώστα Τσαπάκη, ο κ. Τσούχλος ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

«Η κα Κεραμέως ζήτησε να μας μιλήσει μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Το μέτρο του 50%+1 παραμένει και αν ίσχυε για τη μετάλλαξη Δέλτα που είχε μικρότερη μεταδοτικότητα, αυτό δεν μπορεί να ισχύει για την Όμικρον. Όλα δείχνουν ότι με αυτή τα μετάλλαξη πολύ σύντομα όλα τα σχολεία θα υπολειτουργούν», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

«Δεν ελήφθησαν υπόψη τα όσα ανέφεραν και δημοσίως διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι έκαναν σαφές ότι θα μπορούσαν τα σχολεία να ανοίξουν μία ή δύο εβδομάδες αργότερα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο κ. Τσούχλος υπογράμμισε τον τρόπο που λειτουργεί η εκπαίδευση στις υπόλοιπες χώρες και κατέληξε τονίζοντας ότι την ευθύνη για ό,τι συμβεί θα φέρει η υπουργός Παιδείας.

Πάντως ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε και στο έλλειμμα επικοινωνίας που υπάρχει με την κα Κεραμέως προσθέτοντας ότι έχουν υπάρξει ακόμη και ματαιώσεις προγραμματισμένων συναντήσεων.

«Σκεφτείτε ότι είχαμε ζητήσει συνάντηση στις 20 Δεκεμβρίου ενόψει και της εξέλιξης με τη μετάλλαξη Όμικρον όμως αυτή τελικά πραγματοποιήθηκε μετά και την ανακοίνωση των μέτρων», είπε ο κ. Τσούχλος.

Παρακολουθείστε παρακάτω τη συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ:


[There are no radio stations in the database]