Πωλήθηκαν για 250 εκατομμύρια δολλάρια τα δικαιώματα της δισκογραφίας του David Bowie

6 Ιανουαρίου 2022

Τα εκδοτικά δικαιώματα του συνολικού δισκογραφικού καταλόγου του David Bowie μεταβιβάστηκαν στη Warner Chapell Music έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές που επιβεβαίωσαν τη συναλλαγή, ο κατάλογος, που εκτείνεται από το 1968 έως το 2016, συμπεριλαμβανομένων των 26 προσωπικών δίσκων του μουσικού καθώς και δύο άλμπουμ από το Tin Machine project, πωλήθηκε έναντι ποσού που ξεπερνάει τα 250 εκατομμύρια δολλάρια.

Στη συμφωνία, περιέχεται επίσης το “Toy”, το «χαμένο» άλμπουμ που ηχογράφησε ο Bowie το 2001 και που αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή Παρασκευή.

Σημειώνεται πως η δισκογραφία του θρυλικού μουσικού είναι το πιο πρόσφατο απόκτημα της Warner Chapell Music, έπειτα από τις αντίστοιχες καλλιτεχνών όπως ο Quincy Jones, o George Michael, κ.ά., ενώ παρόμοιες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν και από μουσικούς όπως ο Bruce Springsteen, ο Neil Young, οι Motley Crue, μεταξύ άλλων.

O CEO της εταιρείας, Guy Moot, ανέφερε μεταξύ άλλων στη σχετική του ανακοίνωση:

«Όλοι μας στην Warner Chappell είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ο όμιλος που διαχειρίζεται τα δικαίωματα του Bowie επέλεξε εμάς ως υπεύθυνους ενός από τους πιο πρωτοποριακούς, επιδραστικούς και διαχρονικούς καταλόγους στην ιστορία της μουσικής. Αυτά δεν είναι μόνο φανταστικά τραγούδια, αλλά για ορόσημα που άλλαξαν τη ρότα της μοντέρνας μουσικής μια για πάντα».


[There are no radio stations in the database]