Τα σημαντικά οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής ειδικά για τους άνδρες

11 Ιουλίου 2024

Τα σημαντικά οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής ειδικά για τους άνδρες

Ναι σίγουρα το σεξ είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, σε κάνει σίγουρα να νιώθεις καλύτερα συναισθηματικά, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το σεξ μπορεί να προσφέρει πολλά και ανεκτίμητα οφέλη στην υγεία σου, και ειδικότερα στο ανδρικό φύλο..

Βέβαια δεν αρκεί μόνο το σεξ για να έχεις την απαραίτητη προστασία για τον οργανισμό σου, όμως συμβάλλει σημαντικά στο να την πετύχεις αν το συνδυάσεις με:

  • Σωστή διατροφή
  • όχι καθιστικό τρόπο ζωής
  • Καλό ύπνο

Ας απαριθμήσουμε τα οφέλη του και θα μάθεις αρκετά που ίσως και να μην γνωρίζεις…

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η σεξουαλική δραστηριότητα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην προστασία από τις ασθένειες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που καταπολεμά τις ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις.

2. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Το σεξ σε τακτική βάση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, εμφράγματος του μυοκαρδίου και θρόμβωσης.

3. Προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη στους άνδρες. Η εκσπερμάτιση τουλάχιστον μία φορά την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου κατά 22%.

4. Λογίζεται ως άσκηση

Το σεξ λογίζεται ως σωματική άσκηση και μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις σε φόρμα. Κατά τη διάρκεια του σεξ, χρησιμοποιούνται διάφοροι μύες του σώματος και επιταχύνεται ο καρδιακός ρυθμός, γεγονός που βοηθά στην καύση θερμίδων και στη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας.

5. Βοηθάει στη στυτική δυσλειτουργία

Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος βοηθά στην πρόληψη της ακράτειας και της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες. Η διατήρηση υγιών πυελικών μυών είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική υγεία και τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης.

6.Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Μετά τον οργασμό, οι άνδρες βιώνουν την απελευθέρωση ορμονών, όπως η ωκυτοκίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες προάγουν τη χαλάρωση και τον ύπνο. Ως εκ τούτου, το σεξ μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να αποκοιμηθούν πιο εύκολα και να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους.

7.Βελτιώνει την διάθεση- Ανακουφίζει το άγχος

Το σεξ μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη διάθεση των ανδρών, βοηθώντας τους να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι. Η απελευθέρωση ενδορφινών κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να ανακουφίσει από το στρες και το άγχος, προάγοντας την αίσθηση ευεξίας.

8. Συμβάλει στην καλή ποιότητα του σπέρματος

Η τακτική εκσπερμάτιση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος και να συμβάλει στην αναπαραγωγική υγεία των ανδρών. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις σεξ κάθε μέρα, αλλά η τακτικότητα μπορεί να είναι ευεργετική.

9. Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης των γυναικών

Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος είναι σημαντικό για την αποφυγή της ακράτειας, κάτι που θα επηρεάσει περίπου το 30% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Το καλό σεξ είναι σαν μια εξάσκηση για τους μυς του πυελικού εδάφους. Όταν έχετε οργασμό, προκαλούνται συσπάσεις σε αυτούς τους μύες, γεγονός που τους ενισχύει.

10.Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης

Το σεξ μπορεί να επιβεβαιώσει τον ανδρισμό και την αυτοπεποίθηση των ανδρών, δίνοντάς τους μια αίσθηση δύναμης και ικανοποίησης. Η αίσθηση ότι είναι επιθυμητοί και ικανοί στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]