Δημοσκόπηση GPO: Πρώτος με διαφορά ο Τσίπρας –Πρόσωπο «κλειδί» για την Κεντροαριστερά

21 Ιουνίου 2024

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτος με διαφορά ο Τσίπρας –Πρόσωπο «κλειδί» για την Κεντροαριστερά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για λογαριασμό του STAR, ως προς τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, γενικά αλλά και ειδικά για το ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται συντριπτικά με ποσοστό 45.6%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται δεύτερος με ποσοστό 27.5 %.

Για την Κεντροαριστερά, μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να την ενώσουν, πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 19%, δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, τέταρτος ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 6,2%, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,7% και ο Παύλος Χρηστίδης με 4,1%.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 34.5% , ενώ δεύτερος έρχεται ο Πάυλος Γερουλάνος με ποσοστό 17.7% και ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με πολύ μικρή διαφορά

Στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ , μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ναι και μάλλον ναι απαντά το 70,9%.

Την ίδια απάντηση δίνει το 52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το 66.4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων βλέπουν θετικά την εκλογή νέας ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη. Ωστόσο, παρότι ο Χάρης Δούκας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την υποψηφιότητά του, βρίσκεται μόλις 4 μονάδες πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, το καταλληλότερο πρόσωπο να ηγηθεί το ΠΑΣΟΚ στο σύνολο των ερωτηθέντων είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 20.7%, ενώ ο Χάρης Δούκας  που ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για την κούρσα της διαδοχής έρχεται δεύτερος με 16.5%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]