Συνάντηση Εργασίας Μουσταΐρα – Νάσσου για την ενημέρωση των επιχειρήσεων της Δυτικής Αττικής και την ιεράρχηση των προκλήσεων

28 Μαΐου 2024

Την κα Αλεξάνδρα Νάσσου, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Εφοδιαστικής (ΥΠΑΝΕΦ) – αυτοτελούς υπηρεσίας υπαγόμενης απευθείας στον Γ.Γ. Εμπορίου και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων – επισκέφθηκε την Δευτέρα 27/5/2024, κατόπιν προσκλήσεως, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής κ. Ηλίας Μουσταΐρας όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και ανταλλάξει απόψεις για τα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής γύρω από τα θέματα του εν λόγω χαρτοφυλακίου.

Η Υπηρεσία Ανάπτυξης Εφοδιαστικής (ΥΠΑΝΕΦ) είναι εδώ και δύο χρόνια η πρώτη δημόσια υπηρεσία που έχει ως αρμοδιότητα, μεταξύ των άλλων, το συντονισμό όλων των δημοσίων υπηρεσιών, οργάνων και ενεργειών για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παρακολούθηση του δικτύου εφοδιασμού της χώρας, καθώς και την υποστήριξη παροχής συναφών υπηρεσιών και πληροφόρησης.

Μεταξύ άλλων, ο διάλογος αφορούσε την γνωριμία μεταξύ των δυο μερών και πως μπορούν να ενεργοποιηθούν αμοιβαίες συνέργειες ειδικότερα σε ότι αφορά την ενημέρωση των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και εν γένει του ενδιαφερόμενου κοινού (ΟΤΑ, Φορείς, Πολίτες) περί της πορείας των σε εξέλιξη σημαντικών εμβληματικών έργων (ΘΡΙΑΣΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, LOGISTICS CENTER ΦΥΛΗΣ, κ.α.) καθώς για τις προκλήσεις που χρόνια ταλανίζουν τις ευρύτερες περιοχές της Δυτικής Αττικής (π.χ. εξυγίανση άτυπων συγκεντρώσεων στον Ασπρόπυργο, κ.α.).

Ζητήθηκε από την ΥΠΑΝΕΦ να σταλεί υπόμνημα θέσεων με ιεράρχηση των επιχειρηματικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων με τις οποίες η περιοχή – και κατ’ επέκταση και τα μέλη της Ένωσης – έρχονται αντιμέτωπα, ανά Δήμο:

  • Ασπροπύργου
  • Ελευσίνας
  • Μάνδρας – Ειδυλλίας
  • Μεγαρέων
  • Φυλής

ώστε να τεθούν επί τάπητος σε θεσμικό επίπεδο οι προβληματισμοί της Ένωσης σε μια προσπάθεια της για άμβλυνση ελλειμματικών πολιτικών πολλών δεκαετιών που έφεραν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, «πίσω» από τις πραγματικά αναπτυξιακές εξελίξεις της χώρας.

Τέλος, συμφωνήθηκε η διοργάνωση ειδικών ενημερωτικών εκδηλώσεων εντός του τρέχοντος έτους 2024 στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στα οποία η ΥΠΑΝΕΦ θα μετέχει αναπτύσσοντας τις θέσεις της επί αυτών (Θριάσιο Ε/Κ, Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής) σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής Ηλίας Μουσταΐρας (από αριστερά) με την Προϊσταμένη Υπηρεσίας Ανάπτυξης Εφοδιαστικής (ΥΠΑΝΕΦ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αλεξάνδρα Νάσσου (από δεξιά)

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραμματεία ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλ: Τηλ: 211 10 23 903 – 211 10 23 904

email: secretary@eevida.gr


[There are no radio stations in the database]