Καλλιάνος: «Θα κινηθώ νομικά για το θάνατο του πατέρα μου –  Τι απαντά γιατρός

26 Απριλίου 2024

Καλλιάνος: «Θα κινηθώ νομικά για το θάνατο του πατέρα μου –  Τι απαντά γιατρός

«Δεν ήταν το προβλήμα του συστήματος Υγείας. Το πρόβλημα ήταν ότι συγκεκριμένοι τρεις άνθρωποι έλεγαν ότι ο πατέρας μου είναι καλά και δε χρειάζεται να μπει ούτε σε ΜΕΘ ούτε σε ΜΑΘ. Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου θα ήταν εδώ δίπλα στο αυτοκίνητο και θα πηγαίναμε μια καθιερωμένη βόλτα» πρόσθεσε ο Γιάννης Καλλιάνος, λέγοντας ότι πρόκειται να αναζητήσει το δίκιο του νομικά.

«Θα κινηθώ νομικά, επιθετικά κατά αυτών που στέρησαν την ζωή του πατέρα μου, θα ανατεθούν όλα τα στοιχεία σε γνωστό δικηγορικό γραφείο, για να οδηγηθούν εκεί που πρέπει οι άνθρωποι που μου του στέρησαν τη ζωή του »είπε ο βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας

Το “Αττικόν” τώρα είπε ότι είχε προβλήματα πολλά (ο ασθενής). Τότε γιατί μας έλεγαν ότι είναι υπέροχες οι εξετάσεις του;» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δια των δικηγόρων του απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο, ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο νοσοκομείο «Αττικόν» που συμμετείχε στην ιατρική ομάδα που διαχειρίστηκε την υπόθεση του πατέρα του βουλευτή, Δημήτρη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης.

Στην δήλωση αναφέρεται ότι «η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη».

Στην ίδια δήλωση συμπληρώνεται, επίσης, ότι «η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού,θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση». Η δήλωση των δικηγόρων του καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Ο εντολέας μας Ι.Κ.,Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη. Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού,θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]