Ένας «σύγχρονος Χάτσικο» – Σκύλος επιβίωσε για 10 εβδομάδες στα βουνά του Κολοράντο δίπλα στο νεκρό αφεντικό του

21 Νοεμβρίου 2023

Ένας «σύγχρονος Χάτσικο» – Σκύλος επιβίωσε για 10 εβδομάδες στα βουνά του Κολοράντο δίπλα στο νεκρό αφεντικό του

Ένας σύγχρονος «Χάτσικο» εντοπίστηκε στα βουνά της πολιτείας Κολοράντο των ΗΠΑ, όταν ένας διασώστης έσωσε το μικρό σκυλάκι, αφού είχε χαθεί για 10 εβδομάδες μαζί με τον ιδιοκτήτης του. Δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης πέθανε, όμως, το σκυλάκι κατάφερε να παραμείνει στη ζωή, επειδή κυνηγούσε και τρεφόταν με μικρά ζωάκια.

Ο 71χρονος Ριτς Μουρ και το Τζακ Ράσελ τεριέ του, η Φίνεϊ, αποφάσισαν τον Αύγουστο να πάνε για ορειβασία στο βουνό Blackhead Peak. Όμως, ποτέ δεν γύρισαν πίσω. Τον Οκτώβριο, το σώμα του Μουρ εντοπίστηκε, με την Φίνεϊ να είναι ακόμα στο πλευρό του.

Dog survives 10 weeks besides dead owner: Family provides update | 9news.com

Οι διασώστες που βρήκαν το σκυλάκι, έκαναν λόγο για μια «εξαιρετική ιστορία επιβίωσης». Μια από τις εθελόντριες της ομάδας που έψαχνε τον Μουρ και τη Φίνεϊ, η Delinda VanneBrightyn, ανέφερε ότι οι διασώστες διεξήγαγαν μια πολυήμερη έρευνα, χωρίς επιτυχία, στην απότομη πλευρά του βουνού, μεταξύ του σημείου όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του κ. Μουρ και της κορυφής.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ένας κυνηγός εντόπισε το πτώμα του Μουρ στα βουνά San Juan, περίπου 2,5 χιλιόμετρα ανατολικά από την κορυφή. Η Φίνεϊ ήταν ακόμα ζωντανή, αλλά ζύγιζε περίπου έξι κιλά, δηλαδή περίπου το μισό από το αρχικό της βάρος. Στο σημείο έσπευσε ομάδα διάσωσης, με τη Φίνεϊ να μεταφέρεται άμεσα στον κτηνίατρο.

Στη συνέχεια, η Φίνεϊ επέστρεψε στην οικογένεια Μουρ, η οποία θρηνεί για τον χαμό του Ριτς Μουρ. Η σύζυγός του ανέφερε πως η Φίνεϊ ήταν πολύ δεμένη μαζί του, ενώ, παράλληλα, σοκαρίστηκε όταν έμαθε πως το σκυλάκι επιβίωσε για 10 εβδομάδες μόνο, στην άγρια φύση.

Dog survives 10 weeks besides dead owner: Family provides update | 9news.com

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο bbc.com, ο Μουρ πέθανε από υποθερμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους ανθρώπους. Φίλοι του Μουρ ανέφεραν πως ήταν έμπειρος ορειβάτης και είχε ανέβει ξανά στο βουνό, μαζί με έναν φίλο του.TAGS

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]