Εξαπατώντας τον καταναλωτή βαφτίζουν φέτα ελληνική το «λευκό τυρί»

20 Νοεμβρίου 2023

Εξαπατώντας τον καταναλωτή βαφτίζουν φέτα ελληνική το «λευκό τυρί». Για αισχροκέρδεια και εξαπάτηση του καταναλωτή με την σφραγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης καταγγέλλει η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας το τρικ που κάνει η γαλακτοβιομηχανία Ήπειρος με την «φέτα» και το λευκό τυρί.

Συγκεκριμένα το προϊόν «ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ» μέσω της επίσημης ιστοσελίδας e-katanalotis.gov.gr του υπουργείου Ανάπτυξης μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2023 τιτλοφορούσε ως «Ήπειρος φέτα μαλακή» από 100% Ελληνικό Αιγοπρόβειο γάλα με τιμή 15,80€, το κιλό.

Ωστόσο, όταν η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών διεξήγαγε έρευνα διαπιστώνοντας ότι το αιγοπρόβειο γάλα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής όπως προβλέπει και ρητά αναφέρει η ισχύουσα νομοθεσία και άρα δεν μπορεί το προϊόν να φέρει την ελληνική σημαία η εταιρία έσπευσε να σβήσει από το καπάκι την Ελληνική σημαία και την λέξη Ελληνικό (Αιγοπρόβειο γάλα). Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία παραμένουν στα σάιτ τους, παραπλανώντας τον καταναλωτή ως να πρόκειται σε φέτα.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Ραφτόπουλο πρόκειται για παραλείψεις που εγείρουν ποινικές ευθύνες καθώς παραβιάζεται ο νόμος 4492/2017 άρθρο 5 παράγραφος 3 που ορίζει επακριβώς πως ένα προϊόν μπορεί να πάρει το Ελληνικό σήμα και να λέγεται ΠΟΠ.

IMG_4954_2e42e.jpeg
IMG_4960_ee8b2.jpeg
feta_ipiros_0ba6c.jpeg
feta_ipiros2_b1184.jpeg

πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]