Πανικό προκάλεσε θαλάσσιο πλάσμα λόγω της “εξωγήινης” μορφής του

14 Οκτωβρίου 2023

Πανικό προκάλεσε θαλάσσιο πλάσμα λόγω της “εξωγήινης” μορφής του

Ένας λουόμενος έμεινε άφωνος όταν συνάντησε στην παραλία ένα μικρό πλάσμα που έμοιαζε με «εξωγήινο». Ο άνδρας απολάμβανε τον ήλιο στο Ντάργουιν της Αυστραλίας όταν ξαφνικά είδε ένα θαλάσσιο ζώο κρυμμένο στην άμμο.

Δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Reddit καλώντας τους χρήστες να τον βοηθήσουν να ταυτοποιήσει το περίεργο πλάσμα.

Μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα προκάλεσε πανικό σε παραλία λόγω της «εξωγήινης»  εμφάνισής του

Όπως φαίνεται στην εικόνα, το πλάσμα έχει στο κέντρο γυαλιστερό δέρμα που αστράφτει, ενώ γύρω από το σώμα του διακρίνονται κοντά, φωσφορίζοντα πλοκάμια.

Η φωτογραφία κέντρισε την περιέργεια των ανθρώπων. «Δεν είμαι σίγουρος φίλε αλλά σίγουρα μην το αγγίξεις», του έγραψαν πολλοί.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πλάσμα. Συνήθως ύστερα από μεγάλες παλίρροιες και καταιγίδες αναδύονται ενδιαφέροντα πράγματα», σχολίασε ένας άλλος.

Το πλάσμα τελικά αναγνωρίστηκε ως μπλε μέδουσα ή μπλε κουμπί.  Η Porpita porpita, ή το μπλε κουμπί, είναι ένας θαλάσσιος οργανισμός που αποτελείται από μια αποικία υδροειδών που βρίσκεται στα θερμότερα, τροπικά και υποτροπικά νερά του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού ωκεανού, καθώς και στη Μεσόγειο Θάλασσα και την ανατολική Αραβική Θάλασσα. Οι μπλε μέδουσες είναι πολύ μικρές, αλλά εξίσου επικίνδυνες αν σε δαγκώσουν.

Ενώ το τσίμπημα της μπλε μέδουσας δεν είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο και μπορεί να προκαλέσει μόνο δερματίτιδα, οι μέδουσες είναι εξαιρετικά δηλητηριώδεις για τους σκύλους και ένα τσίμπημα θα μπορούσε να έχει βαριά συμπτώματα.

Κάποιοι απάντησαν με εικασίες για τις μέδουσες. «Μοιάζει με νόμισμα γοργόνας», είπε ένας, ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι «μοιάζει σαν ένα από αυτά τα παιχνίδια λαβύρινθου με ρουλεμάν»,

Ένας φοβισμένος τουρίστας είπε: «Αν δω κάτι τέτοιο, θα φύγω από την παραλία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]