Η Χαμάς δίνει βίντεο με μαχητές της να φροντίζουν παιδιά στη Γάζα (video)

14 Οκτωβρίου 2023

Η Χαμάς δίνει βίντεο με μαχητές της να φροντίζουν παιδιά στη Γάζα

Στο οπτικό υλικό φαίνονται άντρες της Χαμάς να κουνούν βρεφικά καροτσάκια και να κρατούν μικρά παιδιά αγκαλιά, ως απάντηση στις αναφορές ότι «αποκεφάλισαν μωρά»

Ένα βίντεο, το οποίο απεικονίζει μέλη της Χαμάς να φροντίζουν μωρά Ισραηλινών δημοσιεύτηκε στα social media από λογαριασμούς μελών της.

Ισραήλ: Η Χαμάς δίνει βίντεο με μαχητές της να φροντίζουν παιδιά στη Γάζα |  in.gr

Στο βίντεο αναφέρεται ότι πρόκειται για μωρά, τα οποία πήραν οι μαχητές της Χαμάς, κατά τη διάρκεια της επίσης του Σαββάτου και τις αναφορές ότι «τα είχαν αποκεφαλίσει».

Με το βίντεο αυτό η Χαμάς προσπαθεί να ανασκευάσει την κατακραυγή για τις αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ για σκοτωμένα βρέφη κατά τη διάρκεια της επίθεση που σόκαρε τον πλανήτη.

Στο βίντεο διακρίνονται μέλη της να προσπαθούν να ηρεμήσουν ένα παιδί που βάζει τα κλάματα, ενώ σε άλλο πλάνο ένας ένοπλος σπρώχνει ένα καροτσάκι.

Στο σύντομο βίντεο φαίνονται άνδρες της Χαμάς να κρατούν τα παιδιά αγκαλιά και να προσπαθούν να τα ηρεμήσουν.

Ένας χτυπά ένα μωρό στην πλάτη, άλλος ένας κουνά το καροτσάκι μέσα στο οποίο είναι ένα μωρό για να το ηρεμήσει. Καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο οι άνδρες της Χαμάς είναι με τα όπλα στα χέρια.

Είναι γνωστό ότι πολλές δεκάδες άτομα -μεταξύ τους και μικρά παιδιά- απήχθησαν από το νότιο Ισραήλ και μεταφέρθηκαν μέσα στη Λωρίδα της Γαζάς. Από τότε δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη τους.

Σημειώνεται, ότι η προεδρία πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημέρωσε πως έδειξε στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν φωτογραφίες με απανθρακωμένα μωρά από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]