Δημοτική σύμβουλος πήγε με όπλο σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων(video)

14 Οκτωβρίου 2023

Δημοτική σύμβουλος πήγε με όπλο σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Νέα Υόρκη

Η εκλεγμένη με τους Ρεπουμπλικάνους δημοτική σύμβουλος συμμετείχε σε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση, αν και προηγουμένως καταδίκαζε αυτού του είδους τις δράσεις

Δημοτική σύμβουλος, εκλεγμένη με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στον δήμο της Νέας Υόρκης, κατηγορείται επειδή εμφανίστηκε την Πέμπτη, με ένα πιστόλι στη ζώνη της, σε μια συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων, την οποία είχε προηγουμένως καταγγείλει.

Η 39χρονη Ίνα Βερνίκοφ, ουκρανικής καταγωγής, εξέφρασε πολλές φορές τη δυσαρέσκειά της για τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις που οργανώνονται στη Νέα Υόρκη μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Ανάρτησε μάλιστα η ίδια ένα βίντεο στην πλατφόρμα Χ που την έδειχνε να βρίσκεται κοντά σε μια διαδήλωση φοιτητών, σε ένα Πανεπιστήμιο του Μπρούκλιν. Η Βερνίκοφ τους κατηγορούσε στην ανάρτησή της ότι υποστηρίζουν τη Χαμάς και ότι θέλουν «να εισάγουν στη Νέα Υόρκη τον τρόμο που βιώνει ο ισραηλινός λαός».

Κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει εξηγήσει για το όπλο

Όμως σε άλλα βίντεο και φωτογραφίες της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται η λαβή ενός όπλου να εξέχει από το παντελόνι της. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης τόνισε ότι «κανείς δεν απειλήθηκε, ούτε τραυματίστηκε», ωστόσο η δημοτική σύμβουλος κλήθηκε για εξηγήσεις σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου εμφανίστηκε τη νύχτα μαζί με τον δικηγόρο της.

Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιτρέπεται η οπλοκατοχή, όμως υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί όσον αφορά την οπλοφορία σε δημόσιους χώρους.

Κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία

Η Βερνίκοφ κατηγορήθηκε για «παράνομη οπλοφορία» και υποχρεώθηκε να παραδώσει το όπλο της, ένα Smith & Wesson των 9 χιλιοστών, καθώς και την άδεια οπλοκατοχής.

Οι αρχές της πόλης ενίσχυσαν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, καθώς προγραμματίζεται άλλη μια φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στην Τάιμς Σκουέρ, στην καρδιά του Μανχάταν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]