Αναβλήθηκε η δίκη των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που έδωσαν σταυρωμένο ψηφοδέλτιο

12 Οκτωβρίου 2023

Για τον ερχόμενο Φεβρουάριο αναβλήθηκε η δίκη των δύο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας, έπειτα από καταγγελία ότι παρέδωσαν από ένα ψηφοδέλτιο σε εκλογείς που προσήλθαν να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι δύο κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν κώλυμα στο πρόσωπο του συνηγόρου τους και γι’ αυτόν τον λόγο, το δικαστήριο ανέβαλε εκ νέου τη δίκη τους (προηγήθηκε η πρώτη αναβολή για να ετοιμάσουν την υπεράσπισή τους και είχαν αφεθεί ελεύθεροι).

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των δύο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που έδωσαν  σταυρωμένο ψηφοδέλτιο - Law & Order

Πρόκειται για 59χρονο, εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο, και 62χρονο, οι οποίοι κατήλθαν στις δημοτικές εκλογές με τον ίδιο συνδυασμό για τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης. Αμφότεροι έγιναν αντιληπτοί από εκλογικούς αντιπροσώπους άλλου συνδυασμού, έξω από εκλογικό κέντρο της Τριανδρίας, ενώ ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία και η σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η καταγγελία για τον δεύτερο ανέφερε, μάλιστα, ότι προτού παραδώσει το ψηφοδέλτιο, έβαλε έναν σταυρό.

Στις προανακριτικές τους απολογίες αρνήθηκαν την κατηγορία ισχυριζόμενοι ότι παρέδωσαν το ψηφοδέλτιο (ένα ο καθένας) σε γνωστά τους άτομα, όταν εκείνοι τους πλησίασαν και τους το ζήτησαν. Ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος απολογήθηκε -κατά πληροφορίες- ότι επρόκειτο για ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]