Τοπικές βροχές και καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας

11 Οκτωβρίου 2023

Τοπικές βροχές και καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο

«Χαλάει» ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ δυναμώνουν οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά και άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο αναμένονται σήμερα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, στα βορειότερα τμήματα της Στερεάς και της Εύβοιας, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, σύμφωνα με την πρόγνγωση του καιρού από το meteo. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, των Σποράδων και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Σταδική βελτίωση αναμένεται σε όλες τις περιοχές έως τις βραδινές ώρες εκτός από το Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο όπου τα φαινόμενα τοπικά αναμένεται να διατηρηθούν έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Καιρός - Meteo: Πού αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες | Ημερησία

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 24, στην Ήπειρο από 10 έως 27-28, στη Θεσσαλία από 11 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 25, στις Κυκλάδες από 18 έως 23-24, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26-27 και στην Κρήτη από 14 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά και βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και μετά τις απογευματινές ώρες από νότιες-νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]