Οι περιοχές που θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία Elias – Πότε θα βρέξει στην Αττική

28 Σεπτεμβρίου 2023

Οι περιοχές που θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία Elias, πότε θα βρέξει στην Αττική, Έντονα φαινόμενα αναμένονται σε Κεντρική και Βόρεια Εύβοια ενώ λίγο πιο ήπια θα είναι στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Elias, η οποία πλήττει με σφοδρότητα πολλές περιοχές της χώρας από την Τρίτη (26/09) προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε Μαγνησία και Εύβοια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Action24, η κακοκαιρία θα κάνει άλλο ένα πέρασμα μικρής όμως διάρκειας από το Βόλο, όχι όμως με την χθεσινή ένταση ενώ από το μεσημέρι – απόγευμα θα σταματήσει η βροχή.

Τα έντονα φαινόμενα στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια θα παραμείνουν μέχρι αργά το μεσημέρι. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Κυκλάδες, Κρήτη και Ανατολικό Αιγαίο. Στη Δυτική Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι αναμένονται κάποιες καταιγίδες σποραδικές όπως και στην Ανατολική Στερεά.

Έντονα φαινόμενα θα έχουμε μέχρι το μεσημέρι σε Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Ο καιρός στην Αθήνα

Κακοκαιρία Αθήνα

Στην Αθήνα αναμένονται μπόρες το μεσημέρι – απόγευμα, στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά έντονα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας, μπόρες θα σημειωθούν στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και το πρωί της Παρασκευής (29/09). Άστατος θα παραμείνει ο καιρός στα ηπειρωτικά την Παρασκευή (μεσημέρι και απόγευμα) αλλά και το Σάββατο (30/09) πάλι όμως με τοπικά φαινόμενα και όχι έντονα.

Πού θα βρέξει

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στις Σποράδες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα σε τμήματα των Δωδεκανήσων και του Βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα που θα είναι τοπικά ισχυρά, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Μετά το μεσημέρι βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης κατά τόπους στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες, με ισχυρά φαινόμενα στη Μαγνησία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 27-28, στην Ήπειρο από 17 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 24-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26-28 βαθμούς.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25-26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]