Χωρίς εξηγήσεις φεύγουν μόνο οι δειλοί 

22 Σεπτεμβρίου 2023

Χωρίς εξηγήσεις φεύγουν μόνο οι δειλοί, μικροί και ασήμαντοι αυτοί που δεν έχουν το θάρρος να ξεστομίσουν κατάματα τα “θέλω” τους και τα δεν θέλω τους..

Θέλει κότσια και ψυχή μεγαλείο, να μπορέσεις να σταθείς απέναντι στον άλλον, να τον κοιτάξεις στα μάτια και να του πεις την αλήθεια σου.
Χωρισμός: ερμηνεία και τρόποι αντιμετώπισης – anima sempreviva

Δεν έχει σημασία αν είναι η σωστή, αντικειμενική αλήθεια, αρκεί να είναι η δική σου. Θέλει δύναμη να αντέχεις να ξεστομίσεις λέξεις που ίσως πονέσουν, μα με τον καιρό θα λυτρώσουν τον άνθρωπο που κάποτε έλεγες πως αγαπούσες.

Γιατί δεν παίζεις κρυφτό στο “φεύγω”, δεν αντέχει τα παιχνίδια ο χωρισμός.

Μπορεί να σου πέρασε, να ξενέρωσες, να βαρέθηκες, ο άλλος όμως μπορεί ακόμη να νιώθει και τα αισθήματα οφείλουμε να τα σεβόμαστε, ακόμη κι αν δεν βρίσκονται μέσα στη δική μας καρδιά.

Σχέσεις Χωρισμός: Πώς Πρέπει Να Συμπεριφερθείς Πριν Και Μετά | Star.gr
Και δεν υπάρχει χειρότερη δικαιολογία απ’ το “δεν ήθελα να σε πληγώσω”

Εσύ δεν άντεχες να πληγωθείς, να έρθεις σε δύσκολη θέση, να ξεβολευτείς. Το “εγώ” σου ήταν πάλι το επίκεντρο, το δικό σου “εγώ”.

Μην λες “δεν ήθελα να σε πληγώσω”, φτήνυνε αυτή η δικαιολογία και δεν πείθει πια. Κότσια δεν είχες, θάρρος δεν είχες, γι’ αυτό και το έσκασες σαν τον κλέφτη. Γιατί χωρίς εξηγήσεις φεύγουν μόνο οι δειλοί κι οι φυγόπονοι..

Μια σκληρή αλήθεια είναι προτιμότερη από 1000 “καλοντυμένα” ψέματα.

Και στο “φεύγω” φαίνεται κι ο χαρακτήρας κι η δύναμη ψυχής κι η μπέσα κι η ντομπροσύνη. Εκεί φαίνεται και το ποιος είσαι και το πόσο αξίζεις. Γιατί στο “φεύγω”, σ’ αυτή τη λέξη με τα 5 γράμματα, φαίνεται όλος σου ο κόσμος..

Και στο τέλος, καλύτερα που φεύγεις τώρα..

λιγότερος πόνος για μετά..

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]