Ελλάδα 2023 – Ξύπνησαν καρκινοπαθή από νάρκωση λόγω βλάβης στον εξαερισμό

15 Σεπτεμβρίου 2023

Ελλάδα 2023 – Ξύπνησαν καρκινοπαθή από νάρκωση λόγω βλάβης στον εξαερισμό, διέκοψαν την επέμβαση

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κακοδιοίκησης που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», ξύπνησαν καρκινοπαθή από νάρκωση στο νοσοκομείο και διέκοψαν την επέμβαση λόγω βλάβης στον εξαερισμό.

Πήγε για εγχείρηση ρουτίνας και πέθανε - Για ιατρική αμέλεια μιλά ο σύζυγός  της | Έθνος

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τον μέχρι πρότινος Διοικητή -ο οποίος εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο σύμφωνα με πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας- το Νοσοκομείο «Μεταξά» εξακολουθεί να ταλανίζεται από σοβαρά τα προβλήματα που άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση.

Η βλάβη στον κεντρικό εξαερισμό των χειρουργείων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου να ζητήσει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Πάνω από μία ώρα η ασθενής στην χειρουργική τράπεζα

Χειρουργείο παχυσαρκίας από ΕΟΠΥΥ: όσα πρέπει να ξέρετε

Το πρωί της Πέμπτης (14/9) οι γιατροί ετοιμάζονταν να υποβάλλουν μια 52χρονη καρκινοπαθή σε ένα πολύ σοβαρό 6ωρο ογκολογικό χειρουργείο. Οι αναισθησιολόγοι της είχαν δώσει ολική νάρκωση, όταν διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα εξαερισμού.

Οκτώ άνθρωποι με τη γυναίκα στο χειρουργικό τραπέζι, περίμεναν πάνω από μία ώρα να αποκατασταθεί η βλάβη, όταν τελικά πληροφορήθηκαν από το τεχνικό προσωπικό ότι το χαλασμένο σύστημα εξαερισμού θα πάρει… ώρες να ξαναδουλέψει.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της μειωμένης ποσότητας οξυγόνου στον κλειστό χώρο των χειρουργείων, μία νοσηλεύτρια άρχισε να ζαλίζεται και λίγο έλειψε να χάσει τις αισθήσεις της.

Τότε οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν τη δύσκολη απόφαση. Διέκοψαν την επέμβαση, ξύπνησαν την ασθενή και ανέβαλλαν το χειρουργείο για την επόμενη μέρα, αν και εφόσον… η βλάβη αποκατασταθεί.

Εξαιτίας του περιστατικού προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο Νοσοκομείο, ενώ οι συγγενείς της 52χρονης ασθενούς όταν ενημερώθηκαν για το απίστευτο περιστατικό επέδειξαν αξιοσημείωτη ψυχραιμία και κατανόηση στους γιατρούς, που δεν έφταιγαν σε τίποτα.

Επίσημες πηγές του Νοσοκομείου επιβεβαίωσαν το περιστατικό μέχρι κεραίας.

Επιπροσθέτως μάλιστα, όπως μάθαμε, οι τεχνικές υπηρεσίες όφειλαν να ελέγξουν από την προηγούμενη μέρα την πιθανότητα βλάβης.

Για τον λόγο αυτό, ο εκτελών χρέη Διοικητή -αναπληρωτής Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος- διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]