Ανατριχιαστικές οι μαρτυρίες δύο κοριτσιών που κακοποιήθηκαν σε ηλικία 8 ετών από τον παππού τους

15 Σεπτεμβρίου 2023

Ανατριχιαστικές οι μαρτυρίες δύο κοριτσιών που κακοποιήθηκαν σε ηλικία 8 ετών από τον παππού τους

«Mε έβαλε να κοιμηθώ στο κρεβάτι του. ‘Αρχισε να με αγγίζει, κατεβάζοντας το παντελόνι μου… είπα όχι, θα κρυώσω, αλλά συνέχισε»

ΒΙΑΣΜΟΣ

Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες δύο νεαρών κοριτσιών, τα οποία κατήγγειλαν τον παππού τους για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό όταν ήταν στην ηλικία των 8 ετών.

Οι ξαδέρφες, μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο rtl για όσα πέρασαν, αλλά και για την αγανάκτησή τους καθώς όπως αναφέρουν, η βελγική δικαιοσύνη δεν φαίνεται να ασχολείται με το ζήτημά τους.

Η Μελίσσα σήμερα είναι 26 ετών, η ξαδέρφη της, Ζουλί 24 και για πολλά χρόνια δίσταζαν και ντρέπονταν να μιλήσουν για όσα συνέβησαν.

«Πριν από 18 χρόνια, ο παππούς μου από την πλευρά της μητέρας μου με κακοποίησε. Κοιμήθηκα στο σπίτι του μόνο μία φορά, και αυτό έφτανε…», εξομολογείται η Μελίσσα, γυρίζοντας στο 2005 όταν ήταν μόλις 8 ετών.

Συνεχίζει λέγοντας ότι θα κοιμόταν στο σαλόνι, αλλά τελικά «με έβαλε (σ.σ. ο παππούς) να κοιμηθώ στο κρεβάτι του. ‘Αρχισε να με αγγίζει, κατεβάζοντας το παντελόνι μου… είπα όχι, θα κρυώσω, αλλά συνέχισε».

«’Αρχισε να κατεβαίνει με τα χέρια του, μετά με το στόμα του. Ήταν πολύ γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα πολύ… Και την επόμενη μέρα, φύγαμε για το Ούρτ»

θυμάταιπροσθέτοντας ότι ο παππούς της, της είπε ότι αυτό ήταν το «μικρό μυστικό» τους και δε θα έπρεπε να πουν τίποτα.

Για την Ζουλί, τα γεγονότα συνέβησαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, όπως λέει. Εκείνη ο παππούς της την κακοποίησε δύο φορές. Ήταν και εκείνη 8-9 ετών και είχε χρειαστεί να κοιμηθεί με τον παππού της:

«Μου είπε ότι θα κοιμόμουν μαζί του. Αλλά το να κοιμάσαι με τον παππού σου δε σημαίνει ότι είναι κάτι κακό! Κανονικά … ‘Αρχισε να μου βάζει το χέρι του, μετά κατέβηκε στο εσώρουχό μου. Και το ίδιο έκανε με το στόμα του», περιγράφει η Ζουλί.

Η 26χρονη Μελίσσα πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να μιλήσει. Πολύ γρήγορα την ακολουθεί η Ζουλί. Κατόπιν η αδερφή της. Οι τρεις τους αποφάσισαν να κάνουν μήνυση στις 28 Ιουνίου για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ωστόσο, όπως λένε από τότε, υπάρχει σιγή ιχθύος. Η Μελίσσα εκφράζει την απογοήτευσή της καθώς παρά τις τρεις καταγγελίες εναντίον του παππού τους, η δικαιοσύνη δεν προχωρά.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι τώρα 74 ετών, οπότε αν η δικαιοσύνη δεν κάνει γρήγορα τη δουλειά της, θα τελειώσουν ειρηνικά οι μέρες του στο σπίτι, ενώ εμείς, τα θύματα, έχουμε αμαυρωθεί», αναφέρει.

Το τηλεοπτικό δίκτυο, σε μια προσπάθεια να καταλάβει πώς λειτουργεί η διαδικασία σε περίπτωση καταγγελίας για σεξουαλική βία, μίλησε με την Μαριόν Ντε Ναντέιγ, δικηγόρο στο ποινικό δίκαιο. Η ίδια εξηγεί ότι μόλις γίνει η μήνυση, η αστυνομία θα ανοίξει φάκελο τον οποίο θα διαβιβάσει στην αρμόδια εισαγγελία. Στη συνέχεια, θα διενεργηθούν ανακριτικά καθήκοντα για την περαιτέρω διερεύνηση των γεγονότων που αναφέρθηκαν.

Το ότι δίνονται τόσο λίγες πληροφορίες στα θύματα, οφείλεται στο «απόρρητο των πληροφοριών», εξηγεί.

Επισημαίνει ότι «οι πληροφορίες είναι μυστικές, δηλαδή δεν θα μπορούμε να ενημερώσουμε τα θύματα απευθείας για τα διάφορα ανακριτικά καθήκοντα που διατάσσονται.

Αλλά, στην αρχή, στους φακέλους που αφορούν σεξουαλική βία, θα επικοινωνήσουμε με την υπηρεσία βοήθειας θυμάτων της εισαγγελίας (SAPV), η οποία θα κοινοποιήσει τις πληροφορίες στο θύμα όταν ληφθεί απόφαση σχετικά με τις συνέπειες ενός φακέλου, π.χ. «ταξινόμηση χωρίς συνέχεια» ή «απόφαση να οδηγηθεί στα δικαστήρια» κλπ. Πέραν αυτού όμως δεν δίνεται καμία ενημέρωση», εξηγεί η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]