Ακρωτηριάστηκε 14χρονος στα χέρια και στα πόδια – Είχε συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη

15 Σεπτεμβρίου 2023

Ακρωτηριάστηκε 14χρονος στα χέρια και στα πόδια – Είχε συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη

Ακρωτηριάστηκε 14χρονος μαθητής στα χέρια και τα πόδια μετά από διάγνωση πνευμονίας και στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ, το οποίο προκάλεσαν στη συνέχεια καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με το NewsChannel5, ο 14χρονος Ματίας Ουρίμπε στις ΗΠΑ αρχικά παρουσίαζε συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη. Οι γονείς του τον πήγαν σε γιατρούς δύο φορές, ενώ είχε δημιουργηθεί και μια σελίδα GoFundMe με σκοπό να καλύψει τα έξοδα της ενδεχόμενης παραμονής τους γιου τους στο νοσοκομείο.

Ενώ βρισκόταν στο τοπικό νοσοκομείο, η κατάσταση του Ματίας χειροτέρεψε και εξελίχθηκε γρήγορα σε σηπτικό σοκ και υπέστη καρδιακή ανακοπή για έξι λεπτά. Ο 14χρονος διακομίστηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο Παίδων Monroe Carell Jr. Hospital στο Vanderbilt, όπου υπήρχε διαθέσιμο μηχάνημα ECMO.

«Ερχόμαστε κοντά σας με βαριά καρδιά για να μοιραστούμε μερικά δύσκολα νέα για τον αγαπημένο μας γιο», ξεκινά το μήνυμα του GoFundMe, εξηγώντας πώς ο «κόσμος της οικογένειας διαλύθηκε» στις 30 Ιουνίου όταν ο Mathias μεταφέρθηκε στα επείγοντα, «όπου σταμάτησε η καρδιά του…».

HΠΑ: 14χρονος ακρωτηριάστηκε στα χέρια και στα πόδια – Είχε συμπτώματα που  μοιάζουν με γρίπη – Makeleio.gr

Εξαιρετικά σπάνια η κατάσταση του 14χρονου

Η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Κρίσιμης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Παίδων Δρ Katherine Boyle, που ηγήθηκε της ομάδας φροντίδας του Ματίας, είπε στο WSMV ότι η ιατρική κατάσταση του αγοριού είναι «εξαιρετικά σπάνια».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Μερικές φορές, όταν κολλάς τη γρίπη, σε προετοιμάζει για βακτηριακή λοίμωξη. Αλλά ακόμα και τότε, τα περισσότερα παιδιά δεν αρρωσταίνουν τόσο όσο ο Ματίας».

Στις 12 Ιουλίου, καθώς η καρδιά και οι πνεύμονες του 14χρονου παρουσίασαν βελτίωση, η ιατρική ομάδα του αφαίρεσε τη θεραπεία ECMO. Στις 18 Ιουλίου, του αφαιρέθηκε ο αναπνευστήρας, καθώς η υγεία του συνέχιζε να βελτιώνεται.

Η ανακοίνωση του GoFundMe σημειώνει ότι «μετά από 20 ημέρες εντατικής θεραπείας, μας είπαν ότι τα άκρα του είχαν υποστεί βλάβη». Έτσι οι γονείς του σε συνεννόηση με τους ιατρούς πήραν τη δύσκολη απόφαση να ακρωτηριάσουν τα χέρια και τα πόδια του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]