Πέθανε 10 μηνών κοριτσάκι που ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

14 Σεπτεμβρίου 2023

Πέθανε 10 μηνών κοριτσάκι που ο καθηγητής πατέρας του ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο

Ένα κοριτσάκι, μόλις 10 μηνών, έχασε την ζωή του την Τετάρτη στη Λισαβόνα, όταν ο πατέρας του ξέχασε να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό  και στη συνέχεια το άφησε κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητό του, στο πάρκινγκ σε πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας για αρκετές ώρες σε θερμοκρασία 26 βαθμών.

Η εξωτερική ζέστη των 26 βαθμών Κελσίου σημαίνει ότι η θερμοκρασία μέσα στο κλειδωμένο όχημα μπορεί ακόμα να ήταν διπλάσια.

Ο πατέρας του 10 μηνών παιδιού, που εργάζεται στο πανεπιστήμιο NOVA της Λισαβόνας ως λέκτορας και μάλιστα είναι επικεφαλής τμήματος, δήλωσε ότι ξέχασε να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό πριν πάει στη δουλειά του και το άφησε μέσα στο όχημα του.
Αφού συνειδητοποίησε το τραγικό του λάθος και ανακάλυψε τη μικρή αναίσθητη μέσα στο αυτοκίνητο. Οι προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή απέβησαν, όμως, άκαρπες και διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός της.
Φέρεται να είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο δίπλα στον βρεφονηπιακό σταθμό της πανεπιστημιούπολης γύρω στις 8 το πρωί της Τρίτης για να πάει στη δουλειά του.

Μετά από σχεδόν 8 ώρες αντιλήφθηκε το λάθος του, στις 3.30 μ.μ., όταν του τηλεφώνησε η σύζυγός του που έντρομη αναζητούσε το παιδί της, καθώς είχε πάει στον παιδικό σταθμό για να το παραλάβει και δεν το βρήκε. Ήταν όμως πολύ αργά για να σωθεί η ζωή του βρέφους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το κοριτσάκι, κοιμόταν στο καρεκλάκι του στα πίσω καθίσματα, όταν το άφησε και ο πατέρας της, ο οποίος φαίνεται ότι «απλώς» ξέχασε πως το μωρό ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο.
Η τραγική μητέρα έφθασε στο σημείο πριν το ασθενοφόρο. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν. Οι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν χθες ότι έχει ξεκινήσει και έρευνα για ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]