“Ξύλο” μεταξύ πρώην πρωθυπουργού και πρώην υπουργού της Σλοβακίας

13 Σεπτεμβρίου 2023

“Ξύλο” μεταξύ πρώην πρωθυπουργού και πρώην υπουργού της Σλοβακίας, με φόντο τις εκλογές της 30ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιγκόρ Μάτοβιτς και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ συνεπλάκησαν σήμερα, αφού ο Μάτοβιτς εισέβαλε σε υπαίθρια προεκλογική εκδήλωση του κόμματος SMER-SSD του Κάλινακ.

Το επεισόδιο στην προεκλογική εκδήλωση δείχνει την ασταθή ατμόσφαιρα που επικρατεί ενόψει των εκλογών της 30ής Σεπτεμβρίου, στις οποίες το κόμμα του Φίτσο προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ενώ η ομάδα του Μάτοβιτς, βρίσκεται περίπου στο όριο του 7% που απαιτείται για να κερδίσουν έδρες οι συνασπισμοί.

Σήμερα, ο Μάτοβιτς ο οποίος οδηγούσε ένα αυτοκίνητο τύπου βαν στο οποίο υπήρχε γραμμένο το σύνθημα «δεν θα σας παραδώσουμε στη μαφία», σε τηλεοπτική του συνέντευξη που έδινε μέσα από το αυτοκίνητο και μιλούσε για το SMER-SSD, η οποία ακούγονταν μέσω μεγαφώνων που είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο, κατηγόρησε τον Κάλινακ για κακή μεταναστευτική πολιτική όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Φίτσο.

Ο Kάλινακ πλησίασε το αυτοκίνητο και χτύπησε το παράθυρο του οδηγού, ενώ οι βοηθοί του προσπάθησαν να αποσυνδέσουν τα ηχεία στο πίσω μέρος του. Στη συνέχεια ο Μάτοβιτςε άνοιξε την πόρτα και ο Κάλινακ έσκυψε και προσπάθησε να του αρπάξει το μικρόφωνο, ενώ ο Μάτοβιτς προσπάθησε να τον απωθήσει και τον έβρισε, αποκαλώντας τον μαφιόζο. Ο Μάτοβιτς κλώτσησε τον Κάλινακ όπως φάινεται σε σχετικό βίντεο, ενώ ένα άλλο μέλος της SMER-SSD γρονθοκόπησε τον Μάτοβιτς πριν παρέμβει η αστυνομία για να χωρίσει τις δύο πλευρές.

Η αστυνομία δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα. Τα κόμματα OLANO και SMER-SSD δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα σχολιασμού.

Ο Μάτοβιτς, το κόμμα OLANO του οποίου κέρδισε τις τελευταίες εκλογές του 2020, μάχεται κατά της διαφθοράς, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από πρωθυπουργός λόγω τριβών στον κυβερνητικό συνασπισμό. Κατηγορεί εδώ και καιρό το SMER-SSD και τους ηγέτες του, συμπεριλαμβανομένων του Κάλινακ και του τρεις φορές πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ότι είναι διεφθαρμένοι, θεωρώντας τους κύριους αντιπάλους του. Οι ηγέτες του SMER-SSD αρνούνται τις κατηγορίες αυτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]