Αποκάλυψη για δεύτερη ουσία στο αίμα της Τζωρτζίνας

13 Σεπτεμβρίου 2023

Αποκάλυψη για δεύτερη ουσία στο αίμα της Τζωρτζίνας, εκτός της κεταμίνης

Η ουσία μιδαζολάμη εντοπίστηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, πέρα από την κεταμίνη, όπως αποκαλύφθηκε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου  που είναι σε εξέλιξη.

Ένα νέο σημαντικό στοιχείο φέρνει σήμερα το φως της δημοσιότητας καθώς η αποκάλυψη έγινε γνωστή σήμερα από την εκπομπή του Star και συγκεκριμένα από την δημοσιογράφου Ρούλα Κουσκουρή.

Πρόκειται για την ουσία μιδαζολάμη, η οποία είναι κατασταλτική και χορηγείται ως αναισθητικό που επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Και δεύτερη επικίνδυνη ουσία βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας - Τι αποκάλυψε  ο τοξικολόγος Νίκος Ράικος

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη προχώρησε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο ΑΠΘ, Νίκος Ράικος. Ο καθηγητής κατέθεσε στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου, αφού στο εργαστήριό του ανιχνεύτηκε η κεταμίνη. 

Ο κ. Ράικος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το STAR, αποκάλυψε πως στο αίμα που πάρθηκε μετά τον θάνατο της 9χρονη, βρέθηκε και δεύτερη θανατηφόρα ουσία, πλην της κεταμίνης. Πρόκειται για την ουσία μιδαζολάμη, η οποία είναι κατασταλτική και χορηγείται ως αναισθητικό που επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα. 

Σύμφωνα με τον κ. Ράικο, εκτός από το μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας που απέστειλε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης στο εργαστήριο του ΑΠΘ, Η Ασφάλεια Αττικής του απέστειλε πλάσμα και ορούς αίματος της 9χρονης. Το βιολογικό υλικό είχε ληφθεί από το παιδί στις 26, 27, 28 και 29 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου στις 14:28 κλήθηκαν οι γιατροί στον θάλαμο της Τζωρτζίνας γιατί κάτι είχε το παιδί. Την προηγούμενη μέρα, δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου, το παιδί είχε ένα ακόμα επεισόδιο και ο κ. Ράικος εικάζει πως οι γιατροί του είχαν δώσει όντως μιδαζολάμη.

Όμως στις 11:45 της 29ης Ιανουαρίου η συγκεκριμένη ουσία δεν είχε εντοπιστεί στο αίμα που είχε ληφθεί από την Τζωρτζίνα για να γίνουν κάποιες εξετάσεις.

Ο κ. Ράικος εντόπισε τη συγκεκριμένη ουσία, όπως και την κεταμίνη στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας, κάτι που τον οδηγεί με βεβαιότητα σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα.

Τόσο η μιδαζολάμη, όσο και η κεταμίνη δόθηκαν στο παιδί 15 – 20 λεπτά πριν από 14:28, οπότε και εμφάνισε το νέο και θανατηφόρο επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, η συγκεκριμένη ουσία, σε συνδυασμό με την κεταμίνη είναι θανατηφόρα και μπορεί να χορηγηθεί με διάφορους τρόπους.

Συμφώνησε και αυτός ότι αν η ουσία δεν είχε εντοπιστεί αρχικά και εντοπίστηκε στο μεταθανάτιο αίμα, σημαίνει πως είχε χορηγηθεί σε χρονική στιγμή κοντά στην ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]