Μαρουσάκης: Έχουμε μπροστά μας 2,5 μήνες αρκετά επικίνδυνους

12 Σεπτεμβρίου 2023

Μαρουσάκης: Έχουμε μπροστά μας 2,5 μήνες αρκετά επικίνδυνους

Μετά την προειδοποίηση του Κλέαρχου Μανουσάκη ότι το φθινόπωρο φέτος θα είναι αρκετά βαρύ, μίλησε στο Open λέγοντας πως «έχουμε μπροστά μας 2-2,5 μήνες αρκετά επικίνδυνους» και τονίζοντας ότι «πρέπει αυτό να το λάβουμε υπόψη μας»

Τις επόμενες περίπου 7-8 ημέρες δεν θα έχουμε κάποιο αξιόλογο κύμα κακοκαιρίας, όμως το φθινόπωρο είναι μπροστά και είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε βαρομετρικά χαμηλά που θα δώσουν προβλήματα γενικευμένα στη χώρα μας.

Μάλιστα είπε ότι ο πιο δύσκολος και πιο επικίνδυνος μήνας ειδικά για τη χώρα μας θα είναι ο Νοέμβριος, γιατί τότε έρχεται πιο ψυχρός αέρας, αλληλοεπιδρά με τις θαλάσσιες εκτάσεις που είναι ακόμα θερμές και δημιουργούν έντονες κακοκαιρίες.

Σήμερα 12 Σεπτεμβρίου 2023 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και βοριάδες κατά τόπους ισχυρούς, εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ.

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Επιμένουν οι βοριάδες στο  Αιγαίο (Videos) | topontiki.gr

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 29-30, στην Ήπειρο από 13 έως 32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 13 έως 29-30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32-33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 28 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29-30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]