Γιατί δεν σταμάτησε ο πλοίαρχος τις μηχανές όταν έσπρωξαν τον Αντώνη στη θάλασσα

10 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί δεν σταμάτησε ο πλοίαρχος τις μηχανές όταν έσπρωξαν τον Αντώνη στη θάλασσα

Στο ερώτημα γιατί δεν σταμάτησαν οι μηχανές του Blue Horizon, όταν o 36χρονος σπρώχτηκε και έπεσε στη θάλασσα, απαντά ο πλοίαρχος μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Κοκοσάλη στο crertalive.gr. Σημειώνεται ότι η δίνη που δημιουργούσαν οι μηχανές του πλοίου παρέσυρε και έπνιξε τον 36χρονο.

«Ενήργησε με βάση το μνημόνιο ενεργειών του μέσου συνετού καπετάνιου»

O δικηγόρος του υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει για τρεις λόγους:

  • «Πρώτον, γιατί δεν προβλέπεται από το λεγόμενο μνημόνιο ενεργειών διότι αν σταματούσε, το πλοίο θα ήταν ακυβέρνητο με μεγάλο κίνδυνο όσων επέβαιναν, επιβατών και πληρώματος, των ελλιμενισμένων πλοίων και των επιβαινόντων σε αυτά. Θα μπορούσε να πέσει στον λιμενοβραχιόνα, θα μπορούσε να πέσει στον ντόκο και να συνθλίψει τον Αντώνη.
  • Δεύτερον δεν του δόθηκε εντολή να σταματήσει από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων, όπως ανάλογη εντολή του δόθηκε τόσο στις 21.42 που του ζητήθηκε να διακόψει τον πλου και να περιμένει νεότερες οδηγίες, όσο και στις 22.00 οπότε και διατάχθηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.
  • Τρίτον, για τους προαναφερόμενους λόγους το Κέντρο Ελέγχου του έδωσε εντολή να εξέλθει από το λιμάνι του Πειραιά με ελάχιστη ταχύτητα πηδαλίου.

Κατά συνέπεια, ο εντολέας μου, ενήργησε με βάση το μνημόνιο ενεργειών του μέσου συνετού καπετάνιου».

Εντωμεταξύ στην εισαγγελία οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί της Κυριακής 10/09 τα τρία από τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προκειμένου να απολογηθούν για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καργιώτη.

Βlue Horizon: Γιατί δεν σταμάτησε ο πλοίαρχος τις μηχανές όταν έσπρωξαν τον  Αντώνη στη θάλασσα - Η απάντηση του δικηγόρου του - ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
Στον Εισαγγελέα ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος του Blue  Horizon - Zougla

Το ένα μέλος του πληρώματος που είναι ο υπεύθυνος καταστρώματος νοσηλεύεται με πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο και θα μεταβεί εκεί η εισαγγελική αρχή προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Blue Horizon: Στην εισαγγελία Πειραιά τα τρία από τα τέσσερα μέλη του  πληρώματος για το έγκλημα στον Πειραιά - GOODnet.gr ειδήσεις, νέα & άρθρα  από Κρήτη, Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι.

Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]