Άγαλμα της Αγκάθα Κρίστι στην πόλη που έζησε για 42 χρόνια

10 Σεπτεμβρίου 2023

Άγαλμα της Αγκάθα Κρίστι στην πόλη που έζησε για 42 χρόνια, την απεικονίζει να κάθεται σε ένα παγκάκι με θέα το πολιτιστικό κέντρο

Τα αποκαλυπτήρια χάλκινου αγάλματος σε φυσικό μέγεθος της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου, γνωστής για τα αστυνομικά της έργα, Άγκαθα Κρίστι πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, στην οποία έζησε. Η συγγραφέας πέρασε περισσότερα από 40 χρόνια στα περίχωρα του Γουόλινγκφορντ, στην κομητεία Οξφορντσάιρ της Αγγλίας, αλλά κράτησε χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια της ζωής της εκεί, σύμφωνα με το BBC.

Agatha Christie sculpture artist Elisabeth Hadley announced - BBC News
άγαλμα της Αγκάθα Κρίστι

Το άγαλμα απεικονίζει την Αγκάθα Κρίστι να κάθεται σε ένα παγκάκι με θέα στο πολιτιστικό κέντρο, Kine Croft, σαν να αντλεί έμπνευση για το επόμενο μυθιστόρημά της. Το άγαλμα και το παγκάκι τοποθετήθηκαν με φόντο το Μουσείο του Γουόλινγκφορντ, το οποίο στεγάζει μόνιμη έκθεση για τη συγγραφέα και τον χρόνο που πέρασε στην περιοχή.

άγαλμα της Αγκάθα Κρίστι Γουόλινγκφορντ

Ο παραστατικός γλύπτης Ben Twiston-Davies , ο οποίος σχεδίασε επίσης το γλυπτό της Agatha Christie «The Book» στο Λονδίνο, βλέπει το άγαλμα ως «απόδειξη της δύναμης της φαντασίας» και υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που συναρπάζουν όσους κάνουν μια παύση για να καθίσουν δίπλα του. αυτήν.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Η Τζούντι Ντιούι, επιμελήτρια του Μουσείου, είπε ότι η πόλη Γουόλινγκφορντ ήταν ένα ξεχωριστό μέρος για την Αγκάθα Κρίστι, καθώς ήταν ο τόπος, στον οποίο εκείνη και ο δεύτερος σύζυγός της, Μαξ Μάλοουαν είχαν ιδιωτικότητα.

Εκκλησία St. Marys Cholsey
ταφόπλακα της Αγκάθα Κρίστι

Τον τάφο της επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο

«Στους ανθρώπους της πόλης συστηνόταν μόνο ως «κυρία Μάλοουαν – δεν ήξεραν όλοι ότι ήταν η Αγκάθα Κρίστι» εξήγησε.

Η επιμελήτρια του Μουσείου είπε ακόμη ότι πιστεύει ότι η συγγραφέας δεν θα ήθελε το άγαλμα. «Θα το μισούσε νομίζω, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής» εκτίμησε.

«Αυτό είναι ένα μυστικό που έχει αποκαλυφθεί τώρα, ότι στην πραγματικότητα ήταν κάτοικος του Γουόλινγκφορντ για 42 χρόνια» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]